Donáth bejegyzése rávilágit arra, milyen fontosak a közös történetek

2022. január 20. 13:40

Kötter Tamás
Facebook
Már a nagyapja is egy hazaáruló kommunista volt.

„Donáth Anna bejegyzése jól rávilágít arra, hogy milyen fontosak a közös történetek. Ezek a mesék azok, amelyek mintát adnak a különböző élethelyzetek kezelésére, segítenek elhelyezni magunkat térben és időben, valamint megmutatják, hogy hagyománosan kik vannak velünk és kik ellenünk.

Donáth Annának már a nagyapja is egy hazaáruló kommunista volt, aki személyes haszon érdekében önként szolgált idegen hatalmakat a haza helyett. Azt hiszem Donáth Ferenc büszke lenne kisunokájára, hogy szépen azonosult a családi legendárium mondanivalójával.

Érdemes megvizsgálni, ahogy a közös múlt és történetek ténylegesen összekötnek akár generációkat is. Ahogy a Fekete-Győr, Apró-Dobrev (és a klán politikai terméke, Gyurcsány Ferenc) és Donáth nagyszülők egyoldalon építették a kommunista diktatúrát orosz vazallusként, úgy az unokák moszkovitákból brüsszelitákká vedlettek, de továbbra is vállt vállnak vetve árulják a hazát idegen érdekköröknek és külföldi beavatkozásért könyörögnek.

Hála az orbáni gazdaságpolitikának ma Magyarországon még ezek a senkiháziak is jobban élnek, mint a balos kormányok alatt! Jó lenne, ha mihamarabb eltakarodnának a közéletből és a hazaszeretet végre belépési küszöb lenne a magyar politikába.”

Fotó: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Párhuzamos életrajzok Apró–Donáth-család
2021. március 3. Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója
Apró Antal és Donáth Ferenc életútjai 17 éven keresztül párhuzamosan haladtak, majd 1956-ban elváltak egymástól. Gyermekeik azonban politikailag ismét egy oldalra kerültek, unokáik pedig szoros szövetségesei egymásnak.
„A család örök.” - A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)
Például:
„A kommunista párt 1945. májusi konferenciáját követően egyaránt a vezetőség tagjai lettek (Farkassal, Gerővel, Kádárral, Nagy Imrével, Rajkkal, Rákosival és Révaival együtt)”

Érdekes. Nekem a Wiki ezt adja ki:
https://hu.wikipedia.org/wiki/..(politikus)
Kezdetektől fogva komcsi volt, csak néha a sajátjai is bezárták, de ahhoz képest, hogy akasztgatták is egymást, ez inkább szanatóriumnak tűnhetett.

Ja. Őskomcsiként neki is része volt abban, hogy a ruszkik itt voltak, hogy elcsalták a kékcédulás választásokat. Először ezt kell helyre tenni. Ja, utána, már nem annyira akarta? Na ba..meg!

Érdekes damaszkuszi út, ha valaki a Kádár-érában aztán szebbnél szebb pozíciókat tölthetett be. Az én nagyszüleimtől meg mindent elvettek Donáthék, és a gyerekeik sem mehettek még csak egyetemre sem. Remélem, te is látod a különbséget.

És hogy kerültek a listára? Szereposztó díványról?

Dehát pont ez volt a kiindulás:
"Donát és Dobrev pont nem választott politikusok."

Hibáztasd a másodikos tanító nénidet ilyen olvasási hiányosságokért.

És melyik választókörzet polgárainak tartoznak felelősséggel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés