Szükség van a digitális platformok európai szintű szabályozására

2022. január 20. 14:36

Donáth Anna
Facebook
A magyar felhasználók napi szinten szembesülnek a hatalom ún. „influencereinek” hazugságaival.

„Orbán Viktor közpénz-milliárdokból árasztja el a propagandájával a közösségi médiát. A magyar Facebook- és YouTube-felhasználók napi szinten elképesztő mennyiségben szembesülnek a hatalom ún. »influencereinek« hazugságaival.

Ezért is van szükség a digitális platformok európai szintű szabályozására – az erről szóló vitán tegnap én is felszólaltam. Elmondtam: ideje volt, hogy az EU döntéshozói felismerjék, hogy csak a Digital Services Act elfogadásával védhetjük meg az állampolgárokat mind a csak a profittal foglalkozó, szabályokat kikerülő technológiai óriásplatformoktól, mind az autokrata kormányoktól.

De azt is szigorúbban kellene ellenőriznünk, hogy választások idején hogyan működnek ezek a felületek. Itt az ideje, hogy kimondjuk: a Facebook, a Google és a többi óriásplatform felelőssége is, hogy választási kampányban mi történik a felületeiken. Különben ezekből a platformokból választási csalásokra használható nyerőgép lesz. És az nyer, aki a legtöbbet fizet, a demokrácia pedig csak veszít.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs hiteles balos mondandó, s még a balos "influenszerek" közül is sokan a jobboldalnak adnak igazat. Ez a bajotok, Donáth kacsa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés