Vizsgálóbizottság elnöke: A főpolgármester vádaskodik, de a kérdésekre nem válaszol

2022. január 19. 14:22
Kovács Péter szerint az ellenzéki vizsgálóbizottsági tagok nem segítik a plénum munkáját és az igazság kiderítését.

Karácsony Gergely főpolgármester vádaskodott a Fővárosi Közgyűlés által a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság hétfői ülésén, ahelyett, hogy válaszolt volna a feltett kérdésekre – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a vizsgálóbizottság fideszes elnöke szerdán a TV2 Mokka című műsorában.

A polgármester azt mondta, a vizsgálóbizottságban többsége van a Karácsony Gergelyt támogató szövetségnek, így megszavazták, hogy mennyi és milyen kérdéseket lehet feltenni a főpolgármesternek, valamint azt is, meddig tarthat az ülés.   

„Tehát eléggé próbáltak neki segíteni, hogy ne csináljon butaságokat, mint amiket csinált” – fogalmazott a kormánypárti politikus. Hozzátette: Karácsony Gergely az ülésen azon kérdésére válaszolva, hogy szerinte az ügyben napvilágot látott hangfelvételek nem valósak-e, úgy válaszolt: „azt állítom, hogy sz.rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken”.    

„Az események sorrendje arra utal, hogy mégiscsak eladó a Városháza”

Az ellenzéki vizsgálóbizottsági tagok nem segítik a plénum munkáját és az igazság kiderítését – jelentette ki Kovács Péter. A Városháza reakciói alapján pedig nyilvánvalónak mondta, hogy titkolnak valamit. „Nyilván azt titkolják, hogy van egy jegyzőkönyv erről a főpolgármesteri kabineti ülésről, ahol az van, hogy a támogatott verziót vigyék tovább” – vélte.    

Az események sorrendje arra utal, hogy mégiscsak eladó a Városháza – tette hozzá. Ragaszkodni fog ahhoz – folytatta –, hogy a vizsgálóbizottsági jelentésbe foglalják bele: el akarták adni a Városházát, hiszen több javaslat is volt, amelyek közül kettő azzal a lehetőséggel is számolt. Kérdésre válaszolva Kovács Péter elmondta azt is, a bizottság hétfő délelőtt ül össze legközelebb.

(MTI)

Nyitóképen: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenben ez az ellenzék módszere: hallgatni a kritikáról, s utána másról beszélve, a kormányt vádolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés