Pont úgy viselkednek, mint a pártállami szocializmus fejesei

2022. január 19. 11:47

Vásárhelyi Mária
Facebook
Jár nekik a luxus Audi, a balatoni telek, a rózsadombi ingatlan.

„A pártállami kapitalizmus vezetői pont úgy viselkednek, mint a pártállami szocializmus fejesei. Odaszólnak, rámordulnak, követelik, elintézik, kibulizzák, ellopják, áron alul megveszik. Rájuk – a komcsikhoz hasonlóan – nem vonatkoznak a szabályok, a törvények, az utasítások, az erkölcsi normák, ők az erkölcs és a jog  felett állnak. Úgy jár nekik a luxus Audi, a balatoni telek, a rózsadombi ingatlan, a luxus nyaralás, a gyermekeiknek a külföldi egyetemen tanulás, ahogy a szocializmusban a komcsi kádereknek járt a Zsiguli kiutalás, a balatoni pártüdülőkben a nyaralás, a telefon, a nyugati kiküldetés, gyermekeiknek az elitegyetemekre való bejutás, a hétvági telek a tó partján.  

A mai pártállami kádereknek ugyanúgy nem kell bizonyítani, teljesíteni, megdolgozni érte, kivenni a részüket a bajból. Nekik csak egy dolguk van, nap mint bizonyítani feltétlen lojalitásukat a vezér és a rendszer iránt és tanúbizonyságot tenni erkölcsi gátlástalanságukról.  Valamikor a nyolcvanas években volt egy hasonló botrány a jogi egyetemen, amikor pénzért adtak diplomát. Úgy emlékszem, hogy jó néhány oktató belebukott a történetbe. És ha nem is bukott bele, erkölcsileg kivégezte magát. Ma már nincs erkölcsi következménye semminek, »okosban elintézik« a vizsga vásárlást, a közbeszerzés megnyerését, a várbéli lakás kiutalását, a felszámolásokból kimazsolázott  javak lenyúlását, és közben röhögnek rajtunk, született balfékokon, akik még mindig nem tudtunk megszabadulni attól a rögeszménktől, hogy tisztességes úton szeretnénk  előre jutni, boldogulni, a munkával keresett jövedelmünkből próbálunk megélni, ami egyre reménytelenebb.  

Legyintenek és röhögnek rajtunk: OK, boomerek, Ok lúzerek. Ti csak teperjetek, próbálkozzatok, mi a páholyból figyelünk titeket. Nincs olyan dolog, amit pénzzel és befolyással ne tudnának elintézni, márpedig pénzük és befolyásuk számolatlanul van. Éppen, mint a pártállam idején. Csak ezek a mostaniak sokkal mohóbbak, gátlástalanabbak, telhetetlenebbek és szégyentelenebbek. Azt pedig már megtapasztalhattuk, hogy egy ilyen »elittel« hova jut az ország.”

Fotó: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rózsadombi? Inkább horvátországi tengerparti meg floridai.

Uralmatok alatta sem kaptunk vissza semmit az általatok elrablott vagyontárgyakból.

Szarok arra, hogy mi van a felvételen. Két pártállami fejes beszélget rajta.

Feri mit fog szólni ahhoz, hogy a rózsadombi villákat emlegeted, de alapvetően hánynak az emberek Tőled. Az egykor pártállami rezsim kegyeltjétől, egy börtönügynök leszármazottjától.

Persze jó, ha beszélsz.....áprilisban, amikor a Fidesz kétharmados győzelmének okairól fognak az elemzők elmélkedni, s megnevezik a felelősöket, Te is rajta leszel a listán. Egy gyökértelen senkiként.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés