Német EP-képviselő: Az uniós pénzekkel a korrupt magyar elitet finanszíroznák

2022. január 19. 12:21
Daniel Freund (Zöldek) a szlovák Denník N-nek azt nyilatkozta, „ha Orbánnak feltételek nélkül küldünk pénzt, akkor megerősítjük őt, hogy folytathassa támadását a média, a demokrácia és szabadság ellen.”

A Denník N Daniel Freund (Zöldek) német EP képviselővel készített interjút, amelyben Magyarországról is beszéltek. Freund szerint az EU tagállamai naivak voltak, amikor azt gondolták, hogy ha valaki egyszer csatlakozik az Unióhoz, a dolgok alakulása az országban csak pozitív lesz. Ezért vannak ma problémák a jogállammal Magyarországon és Lengyelországban – véli Freund, aki tart attól, mi fog történni Magyarországon az alapvető szabadságjogokkal és a független médiával, ha a választásokat ismét Orbán Viktor nyeri meg. Szerinte a kormányának addig nem kellene pénzeket kapnia a helyreállítási alapból, amíg nem áll elő egy konkrét arról szóló tervvel, hogy hogyan fog javítani a magyarországi helyzeten.

„Nemcsak arról van szó, hogy a pénzek nem a pandémia miatt szenvedőkhöz mennének, hanem ennek az ellenkezője történne: a korrupt elitet finanszíroznák, amelyet ez megerősítene. Ha Orbánnak feltételek nélkül küldünk pénzt, akkor a választási kampányát finanszírozzuk és megerősítjük őt, hogy folytathassa a támadást a média, a demokrácia és szabadság ellen” – mondta a német EP képviselő, akinek az az érzése, hogy a németországi kormányváltás már az Európai Bizottság viselkedésében is megnyilvánult. Freud szerint a jogállam válsága Magyarországon már tíz éve tart, Lengyelországban pedig több mint öt éve.

(Fotó: MTI)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miből kéne felébredni? Nem, kapunk pénzt, mert Orbánt választottuk, és továbbra sem kapunk, ha ismét őt választjuk.

Ezért liberális a ti demokráciátok. Szovjet módszer, csak fegyverek helyett a gazdasági ellehetetlenítéssel próbálkoznak, hátha így leválhatják a népet.

"Német EP-képviselő: Az uniós pénzekkel a korrupt magyar elitet finanszíroznák"

Csak halkan mondom: meg a német cégeket. Egyébként valami
konkrétum? Feljelentés? OLAF? A korrupt német elit és a német eus pénzek?

Megannyi kérdés.

Az áldozati pózt ti szoktátok felvenni, vagy ráadni valakire, valamire, ha már nincs jobb ötlet. Népszabadság, Klubrádió, szabálytalan pénzügyekkel működő pártok, felforgató tevékenységet folytató civilek.

Az uniós pénzek - 1/27-ed részben magyar pénzek, azért ez leszögezendő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés