Körmenden fogták el az embercsempészt, aki feltételezhetően rálőtt egy osztrák határőrre

2022. január 19. 10:14
A férfi bevándorlókat szállított Ausztriába, és amikor az osztrák határőrök intézkedni akartak ellene, Magyarországra menekült.

Szerda hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a feltételezések szerint kedden hivatalos személy elleni erőszakot követett el a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy osztrák katonával szemben – írta honlapján a rendőrség.

A rendőrök Körmenden állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amelynek három moldovai utasa közül egy 25 éves férfi gyanúsítható a hivatalos személy elleni erőszakkal. A közleményben emlékeztettek arra, hogy az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel Szentpéterfán és környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására.

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint illegális bevándorlókat szállított Ausztriába, és amikor az osztrák határőrök intézkedni akartak ellene, Magyarországra menekült. Osztrák lapértesülések szerint tűzharc alakult ki az eberaui határátkelő közelében, és a moldovai férfi menekülés közben állítólag rálőtt egy osztrák katonára.

(MTI)

A címlapkép illusztráció. Kép forrása: Czeglédi Zsolt/MTI

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Moldova, Moldovai Köztársaság, ország' (wikipedia)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés