Ne tegyünk már úgy, mintha ez tök rendben lett volna

2022. január 19. 12:16

Ferkó Dániel
Facebook
Most minden szurkoló csalódott és igazuk van.

„Keresem a szavakat, mert igazából nehezen érthető ami történt, történik a férfi kézilabda-válogatottal ezen az EB-n. Gulyás István szövetségi kapitány azt nyilatkozta: »Nincs szégyenkezni valónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel.« Nincs szégyenkezni való, amikor minden idők legrosszabb eredményét érte el a válogatott?? Hazai pályán 20 ezer magyar szurkoló előtt, akik a belüket kiszurkolták a három mérkőzésen.

Olyan, mintha a Kapitány Úr valami más dimenzióból nézne a történtekre, mint az a több millió magyar, aki most érthetően csalódott. Szögezzük le, hatalmas közösségi élmény volt ez az egész, büszke magyarok vagyunk továbbra is és nem akarjuk bántani a csapatot, de azért ne dugjuk már homokba a fejünk és ne tegyünk úgy, mintha ez tök rendben lett volna. Csak mert a Gulyás úr nyilatkozataiből kábé ez jön le. Ugyanakkor a legjobb magyar, Bánhidi Bence szerint szétvideózták az ellenfeleket, de mindig mindenből gólt kaptak, eladták a labdát és fegyelmezetlenek voltak.

Aminek az okaira inkább nem tért ki... Szóval a fegyelmezetlenség! Kint voltam a meccseken és elképedve láttam, hogy néhány magyar játékos gól után az ellenfélnek háttal ünnepelteti magát, majd ezt kihasználva az ellenfél gólt lő. Nézem a kispadot; semmi fejmosás, semmi retorzió a játékosoknak. (Bezzeg, ha Juan Carlos Pastor lett volna a szövkap.) Előttem van egy kép a múltból, amikor – az azóta már olimpiai bajnok – Varga Dénes 22 évesen elhányt egy labdát, majd helyette úsztak vissza a Benedekék. A szünetben a következő szavak Kemény Dénestől Duminak: »Mi a f...képzelsz magadról hülye gyerek, normális vagy? Húzzál a helyedre, a labdát meg legközelebb add oda a Tibinek« (Benedek Tibor). Nem azt mondom, hogy feltétlen ezekkel a szavakkal kell, de valahogy helyre kell tenni a játékosokat.

Érthetetlen, hogy a három meccs alatt, hogy tudtak fejben ilyen szinten alulteljesíteni a magyar játékosok, amikor Faragó Tamás után szabadon mindenki tudja, hogy az élsport a 21. században szellemiekben dől el?! Erre két és fél év alatt fel lehet készülni!! Főleg amikor tudod, hogy több tízezer magyar szurkoló fog buzdítani a helyszínen. Bocsánat, de ez valahol a szurkolók szemen köpése, hogy nem készülsz fel száz százalékosan erre a helyzetre. Meg igénytelenség magaddal szemben! Most minden szurkoló csalódott és igazuk van, mert ilyen nem sokszor adódik, hogy otthon, ennyi fanatikus néző előtt játszhassunk EB-n. Reméljük a szakmai grémium levonja a megfelelő következtetéseket és lesz megújulás a csapatnál, hogy ez a 20 ezer ember egyszer tényleg büszke lehessen! Hajrá magyarok!”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több pénzt bele! Több pénzt bele!
Még véletlenül se teljesítmény elvárással.

Van neki már elég. Csak az adófizető milliók nem tudják, hogy miért. Hány éve is?

Ez a hármas edző felállás megbukott az biztos.

,,Ez a hármas edző felállás megbukott az biztos.,,

Azért ez nem is olyan biztos.
,,A 2021-es egyiptomi világbajnokságon a válogatott újból csoportelsőként zárt, legyőzve Németországot, Uruguayt és a Zöld-foki-szigeteket. A középdöntők folyamán Brazília és Lengyelország ellen is két pontot szerzett a csapat, így a spanyolok elleni vereség ellenére is bejutott a negyeddöntőbe, ahol a francia válogatottól kapott ki hosszabbítást követően 35–32-re. Összesítésben az 5. helyen zárta a tornát a válogatott, amely történetének harmadik legjobb szereplése volt a világbajnokságon során.,,

Így logikusan vélhették a szurkolók, hogy a válogatott bejuthat az elődöntőbe.
Ugyanakkor Gulyás István azon állításával nem értek, egyet, hogy ,,Nincs szégyenkezni valónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel,, mivel a 2020-as Európa-bajnokság csoportkörében első helyen zárt a válogatott, azonban a középdöntők utolsó fordulójában a Portugáliától elszenvedett 34–26-os vereség azt jelentette, hogy a csapat nem tudta kvalifikálni magát az olimpiai játékátokra.

Hol lehet a probléma?

Én elsősorban a kluboknál keresném. A külföldi játékosok tulzott mértékű foglalkoztatása, az utánpótlás képzés hiányosságai, az EB-re, olimpiára, világbajnokságra való jobb felkészítés.

,,Az edzői ráhatást meccs közben nem lehetett észlelni, sodródtunk és futottunk az eredmény után.
Sablonos megoldások, semmi fifika és hiányzott a magyar virtus.,, - írja az egyik hozzászóló, mellyel egyetértek, ahogy a fegyelmezetlen játék felvetésével is.
Végezetül Lékairól szeretnék egy mondatban szólni. Feladata lenne a csapat összefogása, irányítása, jó passzok kiosztása.Ezzel szemben döntően mint a kos megy neki a falnak, s lehetetlen helyzetekből lő kapura. Sok nála az eladott labda, ami figyelmetlenségnek a következménye. Sajnos azonban nincs olyan megfelelő irányító akit be lehetne tenni a helyére. Ezt is elsősorban a klubok hibájának tartom.


,,A világ egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága a magyar, mind a férfi, mind a női szakágban, és válogatott szinten mégis a középszert hozzák, vagy most pl. még azt sem. ,,

Feltetted magadnak a kérdést, hogy miért van így és mitől?
A mitől-re a válaszom; nagyos sok a jól képzett külföldi játékos.

Pontosan. És járványosan így van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés