A férfivécékbe is ingyenes tamponokat követel egy berlini diákszervezet

2022. január 19. 15:51
Nem vicc.

A berlini műszaki egyetemen működő egyik hallgatói szervezet ingyenes tamponokat és tisztasági betétet követel az összes berlini egyetem minden mosdójába – írja a Berliner Zeitung.

Az Asta nevű szervezet közleménye szerint sok női, illetve transz- és interszexuális vagy nembináris hallgató van ráutalva az ingyenes készítményekre. A menstruációhoz kötődő termékek elengedhetetlenek a nyilvános életben való részvételhez. Egy nemrég megjelent brit felmérés szerint a nők életük során átlagosan 20 700 eurót, vagyis közel 7,5 millió forintot költenek a menstruációra.

A szervezet a nemek egyenjogúsítását szeretné elérni. Mint írják, „az egyetemek és főiskolák haladáselvű társadalmi felhatalmazást kaptak, és jó példával kell elöl járniuk”. A szervezet követeli, hogy ne csak a női mosdókba helyezzék ki az ingyenes tamponokat és betéteket, hanem „a férfi mosdókban, és azokban a helyiségekben is, amelyek más és/vagy az összes nem számára hozzáférhetők”.

Fotó: JENS KALAENE / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy hogyan teszi tönkre a sokszínűséget, befogadást, méltányosságot hazudó szélsőbal az egyetemeket meg az egész társadalmat, azt elmondja nekünk a hirtelen nyugalmazott Jordan Peterson prof:
https://www.youtube.com/watch?..

Hallgass bele, aztán merj próbálkozni a kármentéssel:
https://www.youtube.com/watch?..

Ezeknél a középkori németeknél eddig nem volt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés