Befagyasztott rendszerváltás

2022. január 19. 14:41

Seres László
az individualista
Populisták nem irányítanak, a nép feltételezett elvárásait, hangulatait követik, szolgálják ki.

„A csirkefarhátról nehéz bármit mondani. A csirkefarhát nem (elsősorban) étel, hanem közhelyes szegénység-szimbólum. A csirkefarhát a kormányzati fejekben azoknak a világa, akik a Mátrixban a kék pirulát választották, tudatlan pórnép, amelyik elvan abban, ami éppen van, és ezt a permanens valóságot az állam hivatott számukra biztosítani. Azért van, ugye. A NER erre a kádárista keresletre nyújt tíz éve kínálatot, ahogy előtte a szocik is, csak ez a társaság lényegesen profibb. Nem ismerik az életét, de pontosan tudják, mit vár tőlük az, aki tud örülni egy jól sikerült árbefagyasztásnak, rezsicsökkentésnek, olajárstopnak, kamatstopnak. nehogy a végén begyűrűzzön. Ennek az alsó középosztálynak az igényei, vágyai éltetik, irányítják ezt a kormányzati Zrt.-t. Legkésőbb itt érdemes leszögezni, hogy ennek a nagyon szuverén, nagyon nemzeti kormánynak a feje nem irányít. Populisták nem irányítanak, a nép feltételezett elvárásait, hangulatait követik, szolgálják ki.

A NER fejében olyannyira nincs jelen a csirkefarhát, hogy külön appendix lett belőle, utólag kellett kiegészíteni vele Miniszterelnök Úr szokásos pénteki eligazítását, hiszen ott valahogy lemaradt. Amit Miniszterelnök Úr bejelentett, az az, amiről ezek a kormányzati emberek úgy gondolják, hogy számít: a kristálycukor, a liszt, a napraforgóolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tej. Plusz a csirkefarhát. És a 1,5 százalékos tej? És a lakbér? Vega szempontból pedig: és a zöldség? Nem, dehogy akarom, hogy hozzányúljanak. Véletlenül sem akarom, hogy egy kormányzat beleugasson a piac életébe. Ezek az emberek nem viccelnek, de nem is ostobák, pontosan tudják, hogy kárt okoznak, de valamiért ez mégis megéri nekik. És valószínűleg jól is kalkulálnak. Mintegy 10–20 milliárd forintos kárt okoz a kiskereskedőknek az élelmiszerstop, de »ennyit nyer a lakosság« – közlik. Tényleg? Mit nyer a lakosság azzal, hogy a Párt jól megvédi a sötétben bújkáló árdrágítótól, a kuláktól, a tudjuk milyen pénzügyi spekulánstól? Miközben tíz éve mennek az ezermilliárdjaink mindarra, amit már unalomig ismerünk?”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tételesen miből jöttek ki az elment ezermilliárdok?

..Mintegy 10–20 milliárd forintos kárt okoz a kiskereskedőknek az élelmiszerstop..

Mire alapozza ezt a szerző? Hol vannak az ezt bizonyító kalkulált számok?

A fogyasztó át két részből áll: beszerzett áruk értéke és az árrés. Az árrés tartalmazza a hszonkulceot.

A 6/2022 kormányrendelet 1. paragrafus (5) A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény 3. paragrafus (2) bekezdés q) pontja szerinti számlázott átadási ár vagy önköltségi ár mértéke megegyezik a 2021. október 15. napján érvényes számlázott átadási ár vagy önköltségi ár mértékével.

Ez pedig ugyebár azt jelenti, hogy a beszállító a kereskedőnek nem számlázhatja drágábban, mint amilyen áron 2021. október 15.-én, vagy előtte számlázta.

Akkor hol is van a kiskereskedő vesztesége?

Tönkre mennek a kereskedők?

Tesco
Friss csirke farhát

-20% 229 Ft (eredeti ár: 289 Ft)
https://bevasarlas.tesco.hu/gr..


Laci!

Elmész te a picsába. Zsidóként semmi bajod azzal, nincs hányingered azért, mert a belvárosi zsidó értelmiség a hatalom megszerzése érdekében összeborult a nácikkal? A zsidóság szégyene, árulója vagy, én is köpök rád, itt Lipóciában. Egyébként meg egy bunkó demagóg vagy.

Az a helyzet barátom, hogy választás jön. A választás pedig egy olyan műfaj, amelyben a napot féldecivel kezdő iskolázatlan 'populusnak' is egy szavazata van és Seres Lászlónak is, akármilyen okosnak képzeli magát. Ez egy számháború, amit meg kell nyerni. Azoknak a voksait is össze kell szedni, akiknek per pillanat az a legfontosabb, hogy az asszony továbbra is eléjük tudja tenni a húslevest és a rántott húst. A kormányzási számháborút egyébként Orbán az elmúlt tizenkét évben fölényesen megnyerte, akármelyik gazdasági mutatót is nézzük. Miről tetszik hadoválni? Ha a teljesítménye szimpla 'populizmus' lenne, régen megbukott volna.

A csirke farhát pedig nem szimbólum, nem a nyugdíjasok szopogatják színhús helyett, hanem a legjobb húslevest lehet belőle főzni, ha milliárdos valaki, akkor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés