Aki gúnyolódik a disznót vágó Orbánon, az aligha tudja legyőzni

2022. január 19. 19:49

Balogh Gábor
Azonnali.hu
Orbán képviseli a korszerűséget. Nem csak a magyar valóság, de a világtrendek tükrében is.

„Az vitathatatlan tény, hogy az ellenzéki hazai pályának számító fővárosban a legtöbb helyen nagy érdeklődés mellett megtartott fórumsorozat MZP eddigi talán legsikeresebb megmozdulása volt.

Viszont azt fontos látnunk, hogy a kormányfő pontosan ugyanazt tette Öttömösön, mint ellenfele Újpesten vagy a Blahán: kampányolt.

Csak egy másik univerzumban.

Az idei választási év minden közéleti primitívséggel, alpárisággal és hitványsággal együtt arra már bizonyosan jó lesz, hogy politológiai tankönyvekben tanítható példát adjon a modern és a posztmodern politika összecsapására. És ebben – bármennyire is okoz ez fájdalmat egynéhány progresszív kebelben –

Orbán képviseli a korszerűséget. Nem csak a magyar valóság, de a világtrendek tükrében is.  

Persze, ez korántsem biztos, hogy jó jel demokrácia jövője szempontjából.

Mára közhelyszerűvé érett az a megállapítás, hogy Orbán Viktor előszeretettel mutatkozik a nép gyermekének, hivatkozik vissza újra és újra vidéki, falusi gyökereire.

A népi(es)ség a közép-európai konzervatív politika elválaszthatatlan része, ennek hangsúlyozása sem a régióban, sem itthon nem számít nagy újdonságnak. Személyes demonstrálása pedig rendszeresen kiváltja a suttyóbb ellenzéki szimpatizánsok részéről az adekvát hülyeparasztozást, illetve az urbánus értelmiség szemellenzős keménymagjától a haladás, modernitás és európaiság szembeállítását a miniszterelnök által fémjelzett »maradi, provinciális, szűk látókürű, stb« mentalitással.

Ezek a japán vasút megbízhatóságával érkező reakciók pedig igen hatékonyan terelik oda, vagy tartják bent a Fidesz táborában mindazokat a vidéki vagy vidéki gyökerű tömegeket, akik sértve érezhetik magukat.”

Fotó: Orbán Viktor, Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzéki oldalon is vannak gondolkodó, az ideológiai-akol rabláncokból kibújó egyének. MZP napi szereplései, az ellenzék más politikusainak teljesítményei, az ellenzék virtuális és a Fidesz gyakorlati tapasztalatokkal visszaigazoltan működőképes jövőképe közötti kontrasztok Orbán ellenfeleit, ellenségeit józan mérlegelésre késztethetik. Nem a Fidesznek, az országnak jó az, ha ez megtörténik, különösen, ha a mérleg megvonása után az adott személy a normalitást támogatja, szavazatával is.

Ha már tegnap levettem a könyvespolcról Brezsnyev, A kis föld című művét, hagy idézzek ebből néhány sort, ami a vezetők és az emberek közötti kapcsolatok fontosságára utal. "

"Újra meg újra meggyőződtem róla, mennyire igaza volt Leninnek, amikor rámutatott a tömegekkel - a munkásokkal, parasztokkal, katonákkal - való kapcsolat, érintkezés óriási jelentőségére. "

A momentumos ifj. Mécs ugye az elhíresült monológjában bunkónak nevezte a vidékieket. Elfelejtette, hogy nagyon sok fővárosi, lakótelepen élő ember is rendelkezik ilyen gyökerekkel. A Blahán gúnyolódhatunk a "vidéki bunkókon" - aminek persze nem látom az alapját - de ez csak belterjes örömködést jelent.

Áprilisban az embereket ajtóról ajtóra fogja a politika minden szegmense megkeresni.

A kezdet jó, Orbánnak, a Fidesz politikusainak még szélesebb körben kell megjelenniük az emberek között.

Na ja. :))))

Bár ennek a féregnek már inkább főnöke a Gyurcsány meg a Donáth...

A progresszívek azt sem tudják, melyik a disznó eleje, csak a hentesnél látnak húst. Gyakorlati értéknek híján vannak és disznóvágásra este érkeznek, amikor elkészült a disznótoros:-)))))))))

"Kár, hogy nincs mindennap disznóölés, amikor a férfiak megmutathatnák a nőknek, hogy ehhez az egyhez az egyetlenhez a véletlen kedvezéséből sokkal jobban értenek, mint a nők."

Krúdy: Emlékek szakácskönyve

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés