Öt ok, amiért biztosan nem lesz Orbán–Márki-Zay-vita

2022. január 18. 16:28

Vona Gábor
Index
Márki-Zay Péter eddigi kampánya nem szorította sarokba Orbánt.

„A világ szinte minden demokratikus országában evidens, hogy a választások előtt a miniszterelnök-jelöltek vitát folytatnak egymással. Diktatúrákban ez nem szükséges, hiszen nincs is ellenzék, vagy ha van, akkor az inkább forradalomra készül ilyen úri huncutságok helyett, és ha a vezetői mégis bejutnának egy élő tévéműsorba, az nem választási vita, hanem a koncepciós perük lenne. Nos, mi itt, Magyarországon beszorultunk a két világ közé. Sem választási vita, sem koncepciós per nincs. Mindkettőre volt már példa a történelmünkben – előbbinek jobban örültünk és örülnénk most is. Legutóbb egyébként 2006-ban került sor olyan eseményre, amikor a voksolás előtt a két legesélyesebb kormányfőjelölt nyilvánosan ütköztette az érveit. Azóta eltelt tizenhat (!) év, és semmi. Ez alapvetően Orbán Viktornak köszönhető, aki hallani sem akar ilyen eshetőségről, és ezt a nyilvánvaló gyávaságot a legkülönfélébb pökhendiségekkel szokta indokolni: »nincs is ellenfél«, »döntsék már el, hogy valójában ki a vezető«, »nem aktuális«, »sas nem kapkod legyek után«, »a parlamentben folyamatosan vitát folytatok az ellenzékkel« stb. 

Néhány napja Márki-Zay Péter élő vitára hívta Orbán Viktort, amiben semmi meglepetés nincs, hisz ez a dolga. A kormányfő a harmadvonalbeli Hollik Istvánra osztotta a piszkos munkát, megüzenve, hogy nem lesz vita, ami szintén nem meglepetés, hiszen ez meg a KDNP-s képviselő feladata. A rövid és újfent nem meglepő indoklás szerint Gyurcsány a főnök, beosztottakkal pedig nem szoktak vitázni. Az már a magyar politika tragikomédiájának újabb felvonása lenne, ha a DK vezetője, aki megígérte M.-Z. P.-nek, hogy nem csinál országos kampányt, most a megszólítottság okán mégis előállna: »ja, ha én kellek, örömmel folytatok vitát«. Nyilván erre Hollik meg azt írná: »Tessék, itt az újabb bizonyíték, hogy az ellenzék vezetője Gyurcsány Ferenc!« Aztán Gréczy Zsolt megkérdezné: »ha így van, akkor miért nem áll ki a DK elnöke ellen Orbán?«, amire Hollik már ütné is bele a klaviatúrába a választ: »Gyurcsány egyszer már tönkretette az országot, vele nincs miről beszélni, és egyébként sem ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.« Ha valaki idáig eljutott, akkor büntetőmezőre lépett, és ugorjon vissza a bekezdés elejére!”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 277 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyüszítesz?

Jó. Nagyon jó.

(A patkányozást Máki-Zay-tól vagy Bangónétól tanultad? Amúgy bebörtönzendő fasiszta diktátorral miért is akarnátok tévévitázgatni?)

Egy ok is elég: hülyével nem vitázunk.

Amúgy még Vonához képest is ritka aljas firkálmány ez...

Azt, hogy ki a hülye, azt a hülye maga már eldönti. Ezt se tudtad magadról?

Feltételezésed primitív és érdektelen. Amúgy pedig a szavazópolgárok többsége eddig is tudta, hogy jó kormányzásával Orbán válaszolt a legjobban a kérdésekre, s ezért az Orbán után vitázni futó jelöltek rendre alulmaradtak. Április 3án is így lesz.

Erre én is gondoltam.
Lázár szerintem ki fogja hívni.

1 ok, amiért Vona Cica hülye. Vona Cica azért hülye, mert buta.

(Ps.: rohadt uncsi ez az 5okozás.)

Na ez az.

Amúgy ugye még majdnem egy hónapig nincs is kampány hivatalosan. Erre ezen a tévévitán pörögnek.

Amúgy van még egy kézenfekvő kérdés: MÁRKI-ZAY MIÉRT NEM A POLGÁRMESTERI FELADATAIT VÉGZI? Amire ugye felesküdött (az Alaptörvényre, jelzem), ami ugye törvényi kötelessége, amiért ugye díjazást kap az államtól stb.
Mert az ugye tény, hogy nincs is Hódmezővásárhelyen, még fizikailag sem. Egy fideszes polgámestert ilyenért már keresztre feszítettek volna... akkora pörgés lenne, mint... most a tévévitán.

"A világ szinte minden demokratikus országában evidens, hogy a választások előtt a miniszterelnök-jelöltek vitát folytatnak egymással."

1. Egyáltalán nem evidens. Nem mindenhol vitatkoznak nyilvános vitákban a jelöltek.

2. A negyedik ponttal egyetértek, a többi, ilyen-olyan vitakultúra hiánya csak süket duma. Voltak viták régebben.

Orbán mit nyerhet egy ilyen vitán? A Fidesz hasít, az ellenzék csak bénázik. Ha a Fidesz 44%-on állna, az ellenzék meg mondjuk 46%-on, lenne vita.

Fel kell kérdezni Hódmezővásárhelyről...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés