Zúg, hogy észrevegyék

2022. január 18. 7:13

Pilhál György
Magyar Nemzet
Érdekes, hogy Szél Bernadettet nem viszi el a nagy fekete autó.

»Ha mi nem lennénk, nem lenne haladó, XXI. századi gondolat a parlamentben« – nyilatkozta néhány éve Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika akkori társelnöke. Azt is hozzátette, hogy az LMP kész arra, hogy fenekestül felforgassa az egész rendszert. Végül csak önmagát forgatta fel a párt, amely attrakció nyomán viszont magát a megmondóasszonyt is kivetette kebléből a zavaros felekezet. Időközben a leleményesnek szánt elnevezésről – Lehet Más a Politika – is kiderült, szimpla hülyítés.

Gladiátorai semmiben sem különböznek a hatalomért teperő többi felekezettől. A nagyközönség egy idő után körberöhögte vagy megadóan nézte az erőlködő zöld embereket: nem baj, majd megkomolyodnak… Bernadett asszonynak a jelek szerint ez nem sikerült.

A kudarc nem szegte kedvét hősnőnknek, Szél azóta is ott zúg, ahol esélye lehet arra, hogy észreveszik. Legtöbbször a Facebookon. Minap például ezt olvashattuk tőle: »Így, egyben bemutatva az elmúlt időszakot, nagyon durván nyilvánvaló, lépésről lépésre, kottára ugyanazt csinálja Orbán, amit Putyin. És nem állna meg félúton. Emlékezzünk, a létező legerősebb jogosítványokat szerezte meg, mondván, hogy gyors és hatékony intézkedéseket akar tenni a járvány miatt, lett belőle minden létező véleménynyilvánítás korlátozása…«

Érdekes ugyanakkor, hogy Szél Bernadett »minden létező véleménynyilvánítás-korlátozás« dacára világgá röpítheti a maga sületlenségeit, nem viszi el a nagy fekete autó. Nem mondhatja el ugyanezt Márki-Zay Péter, akinek szólásszabadságát erősen korlátozza az Apró-villa fura ura. Akkor most mi van?”

Borítókép: Szél Bernadett Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés