Honnan a határtalan gyűlölet Orbánban Kádár irányában?

2022. január 18. 21:15

Juszt László
Facebook
Azt hiszem, megtaláltam.

„Nagyon régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon honnan a határtalan gyűlölet Orbánban Kádár irányában? Végülis a saját édesapja is, mint pártitkár »beosztottja« volt. A kedves papa a külföldi kiküldetés idején nem kereshetett olyan nagyon rosszul. Ő maga élvezte a kiváltságokat, hiszen nem mindenki kaphatott helyet a szakkollégiumokban. Ahogyan ő is utalt rá nem egyszer, annak az »átkosnak« köszönheti a diplomáját, s azt, hogy kijött a nyomorból. S valóban, ha a háború után - valamilyen formában - a Horthy rendszer maradt volna meg, akkor Orbánról, csak a falujában tudhatnának néhányan. Az ő családjától nem vett el semmi az a rendszer. Ellenkezőleg csak kaptak. Akkor mégis miért ez a gyűlölet Kádárral és a rendszerével szemben? Azt hiszem megtaláltam. Kádár olyanokat mondott és tett, amit Orbántól nem lehet elvárni.”

Borítókép: Fortepan/Szalay Zoltán

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na helló, röfi!
...
Ippon!

Bebörtönzött, megkínoztatott papokat és apácákat.
A legutólsó szerzetespap Lénárd Ödön 1977-ben szabadult VI. Pál pápa közbenjárására. Összesen 19 évet töltött Kádár "vendégszeretetében".

Kádár gyilkos volt, ugye tudod? A barátait és elvtársait gyilkoltatta meg.

Menj el és olvasd el a megdöbbentő és megbotránkoztató mondatait az Andrássy út 60-ba.

Ezeket bizony Orbántól nem lehet elvárni, csak egy diktátortól.

Meg a gyilkolás:
Idézet Kádár Jánostól az MSZMP Ideiglenes Központi Bizottsága 1957. április 2-ikai üléséről:
„Az országban aktivizálódnak, fellépnek, hatalmat ragadtak kezükbe horthysta katonatisztek, csendőrök s a többi. Ezeknek ügyét is komolyan kézbe kell venni, tárgyalni nem is kell. Meg kell csinálni a népbíróságot, s ahol csak olyan, volt horthystákkal találkozunk, akik vették maguknak a bátorságot és disznóságot csináltak, körmenetben kell bíróság elé állítani, halálra ítélni és kivégezni. Ezeket az ítéleteket nem kell az újságban lehozni.”
Erre kivégeztetett egy csomó munkást és parasztot.

Miért ezt a húszat sorolod állandóan a 840.000 törzskönyvezett párttag helyett, akiknek kongresszusán alakult meg az MSZP és ebből a DK?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés