Nincs üzenet

2022. január 18. 16:38

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Párbeszéd helyett leckéztetés és kioktatás, egyenlőség helyett kettős mérce – így jellemezte az Európai Unión belüli kommunikáció mai állapotát Szijjártó Péter külügyminiszter a Századvég Alapítvány hétfői konferenciáján.

„A brit jobboldali The Spectator a minap ízekre szedte a magyar baloldalt egy elemzésében. Kívülről nézve is úgy látszik, hogy a szivárványkoalíció tagjait leginkább az Orbán Viktor iránti gyűlölet köti össze, elképzelésük, üzenetük az ország jövőjéről nincs. A hatalmat akarják megszerezni, aztán pedig majd lesz valahogy. Ráadásul miközben magukat a jogállamiság európer bajnokainak tüntetik fel, sima többséggel változtatnának meg kétharmados törvényeket. A jelek szerint a brüsszeli liberálisok kényes ízlését ez nem bántja.

Jól látja a The Spectator, nemhogy az ország jövőjére vonatkozó vízió nincs a balliberális oldalon, de eredeti ötlet se nagyon. Beszédes példája ennek új plakátkampányuk, amelyen felvállalható politikusi arcok nincsenek, csak nyilak, a plakát aljára száműzve pedig a kis pártlogók, messziről még ekkora méretben is kivehetetlenül.

Az egyik legabszurdabb ezek közül azzal kecsegtet, hogy a rezsicsökkentés a hatalomra kerülésük esetén is marad. Nem mindennapi, hogy politikai erők olyannyira ne tudjanak előállni semmi saját ötlettel, hogy ellenfelük sikeres és népszerű intézkedésének fenntartását ígérik. Ráadásul természetesen nem mondanak igazat, jól tudjuk, hogy ha rajtuk múlna, soha nem is lett volna rezsicsökkentés – nem a plakátjaiknak kell hinni, hanem odafigyelni arra, mit mondanak és persze mi mindent tettek 2010 előtt, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején.

Azokból a liberálisokból, akik a nemzeti szuverenitás helyett európai egyesült államokat akarnak, nem lesz hazafi és nem lesz demokrata. A magyar választókat át akarják verni, miközben Brüsszelnek jó párszor letették a hűségesküt, hogy ne aggódjanak, tudják a dolgukat. Mi is tudjuk.”

Fotó: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés