Alig több mint háromezer forintért juthatott óceánparti ingatlanhoz Karácsony csúcsvezetője

2022. január 18. 11:18
A Mártha Imre birtokába jutott floridai ingatlan értékét „a Metropol által megkérdezett szakértők beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik”.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely bizalmasa, Mártha Imre jachton és luxusszállodában űzi a home office-t, amelyről több fotó is nyilvánosságra került. December végén a Metropol ráadásul újabb bizonyítékokat is nyilvánosságra hozott a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének meghökkentő vagyonáról, ekkor már egy kétmilliárdot érő villáról, és százmilliós luxusautóról is szó esett.

Néhány napja a Mandiner arról is beszámolt, hogy Mártha olyan helyen vásárolt ingatlant, ami az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman színésznőnek, a milliárdos Robin Cooknak és Rick Scott republikánus szenátornak is. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Milliárdos óceánparti ingatlan

A Metropol információi szerint újabb, ezúttal akár egymilliárd forintot is érő óceánparti luxusingatlan került Mártha Imréhez (lenti kép). Az ingatlan „értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy fantasztikus mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire” – írja keddi cikkében a Metropol.

Fotó: Metropol.hu

Mint a portál fogalmaz:

az ingatlan egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található, amelynek értékét „a Metropol által megkérdezett szakértők beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik”.

Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége – teszik hozzá.

A portál a közművezér egyik közösségi oldalán megosztott bejegyzésére is rábukkant, melyet vélhetően a fenti dokumentum tárgyát képező ingatlan helyszínén készített. „Ellenőrzöm a leveleimet” – írja kapcsolódó bejegyzésében (lenti kép) Mártha.

Fotó: Metropol.hu

Így kerülhetett a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének birtokába a milliárdos ingatlan

A szóban forgó ingatlan a fenti dokumentum szerint mindössze egy jelképes, a szerződés érvényességéhez szükséges összeg (10 dollár), valamint egyéb „jószág (nem feltétlenül a haszonállatot jelent, pl. ingatlan, részvény, egyéb értékes ingóság – a szerk.) és értékes ellenszolgáltatásért” cserébe kerülhetett „örökre” Mártha Imre birtokába.

Lapunk az ingatlan kapcsán Mártha Imrét is megkérdezte. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

***

Mártha Imre: Nem esik rosszul, hogy Gyurcsány-fiókának neveznek

Mártha Imre a HVG-nek adott nagyinterjút, amelyben szóba került a baloldalhoz és Gyurcsány Ferenchez való viszonya is. Arra a kérdésre, hogy mennyire tartja magát Gyurcsány-fiókának, a BKM vezére kifejtette: „Azt gondolom, ez egy Gyurcsány miniszterelnök úr ellen már évtizede alkalmazott karaktergyilkosságból ered. Azt gondolhatja talán a kormánymédia, hogy pejoratív dolog bárkit e karaktergyilkolt körhöz sorolni. Szerintem nem az, és a magyarok egy jelentős körében sem az. Ez nekem egyáltalán nem esik rosszul.” Erről bővebben ide kattintva olvashat.

 

Nyitókép: FKF Facebook 

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Általában hosszútávon az olcsó a drága.

Ingyenebéd NINCS.

Ebből a társaságból lesz a szociálisan igazán érzékeny kormány. Vicces.Nyilván most, a Főváros egyik vezetőjeként is már nagyon érzékeny. Csak tudnám, miért kellett éppen őt odarakni.

Talán a 10 dollár, mint ellenérték elgondolkodtató. Persze ha én is vehetek 10 dollárért villát Floridában, rögtön nem irígykednék. Ezt vehetem választási ígéretnek?

Gondolom, arról majd ti írtok, mellőzve, hogy Mártha Imre dolgairól írjatok.

Meglesz még az is, ne izgasd fel magad.

Az angol dokumentum viszont nem szánalmas, hanem szégyenletes. Pénzben nem kifejezett szolgáltatás ellenértékéről van benne szó.

Én nem tehetek arról, hogy nem olvasod azt, ami érdekel téged. Arra gondolni se merek, hogy nem érted a szöveget ha legalese.

A második paragrafus.
Hogy dolgozhattál ügyvédként Angliában kamarai tagság nélkül?

Nézd, ha hallok egy benzinkútról, ahol valaki 470-ért vette a benzin literjét, érdekelni fog. Ha hallok egy boltról, ahol 10 dolcsiért lehet floridai villát kapni, még jobban fog érdekelni. Ha téged nem, nem vagyunk egyformák.

De ha mondjuk arról hallok, hogy csak neki 10 dolcsi a floridai villa, nekem meg mondjuk egymillió, akkor bennem azonnal fölébred a proletár ösztön, hogy lófasz a seggébe meg minden korrupt gecinek, akinek az ügyeit síkálja.

És hát jönnek a választások, és hát a derék ember Karácsony cimbije. Szóval ha a hír igaz akkor Karácsonynak és összes elvtársának is LFS. Sajnálom, ez van. Tudom, hogy a szavaiknak kellene hinnem, és olyan szépen beszélnek arról, hogy hatalmon nem fognak lopni. De gyönge vagyok tezsvírem. A tetteiknek hiszek, és úgy látom, ezek bezony lopnak és lopni fognak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés