Osztrák határőrre lőtt egy embercsempész, a TEK is kivonult a helyszínre

2022. január 17. 14:02
Az embercsempész tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó migránst szállított.

Magyar oldalról rálőtt egy osztrák határőrre egy embercsempész hétfő reggel, majd a szentpéterfai régi határőr laktanyában keresett magának menedéket – írja a Vaol.hu. A Terrorelhárítási Központ körbevette az épületet.

A helyi lap meg nem erősített információi szerint nem egyedül, hanem társával együtt bújt el az embercsempész. Úgy tudják, nemsokára osztrák oldalról érkezik egy drón is, ami segítheti az elfogást.

Az akció közben horogra akadt egy másik, moldáv embercsempész is, akinek magyar forgalmi rendszámmal ellátott Reanult-jából tizennégy, magát szír állampolgárnak valló embert szállítottak ki. Ezzel az esettel kapcsolatban a rendőrség már hivatalosan is kommunikált: a férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd. Illusztráció.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senki nem mondta, hogy a kerítés légmentesen zár. De mondhatnál néhány méltató szót, miért is kéne befogadnunk azokat, akik immár erőszakkal, fegyverrel szeretnének menedékhez jutni?

Gondolom, készültök arra, hogy George Floyd mintájára szent vértanúvá avassatok egy erőszakkal, akár fegyverrel próbálkozó, ártatlan szemű, magát 16 évesnek mondó betolakodót. Mert külföldi gazdáitok, már erre várnak.

A buszok a határ innenső oldalán várják a migránsokat, helyzetüket közlik a másik oldalon levő cimboráikkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés