Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó indul a MOB elnöki posztjáért

2022. január 17. 9:09
A 46 éves Hajdu Balázs mellett a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt tekinthető jelenleg elnökjelöltnek.

 Az ügyvédként dolgozó Hajdú Balázs a döntés bejelentésekor az MTI-nek elmondta, mivel a MOB a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyetlen hazai partnere, sok olyan lehetősége van, ami jelenleg nincs kihasználva.   

„Én ebben tudok segíteni, mert a mediáció, az érdekegyeztetés úgymond a véremben van. Szeretném szakmailag elsimítani a ráncokat, és javaslom, használjuk ki, amit a MOB tudhatna” – nyilatkozott a 2000-es sydneyi és a 2004-es athéni játékokon indult vitorlázó,

akinek van sportdiplomáciai tapasztalata is, mivel 2005-től a Nemzetközi Finndingi Szövetség elnöke.      

Kiemelte, hogy más nemzeti bizottságok nagyon erősek ezen a téren, példaként említve a cseheket, akik egy remek programot raktak össze, a NOB pedig örömmel fogadja az ilyen aktivitást, és ad „pénzt, paripát”.     

„A MOB csiszolatlan gyémánt, amely mindig is érték marad, de ha megcsiszolgatjuk egy-két oldalát, akkor szebben ragyog” – fogalmazott a 46 éves Hajdu Balázs, aki mellett Gyulay Zsolt tekinthető jelenleg elnökjelöltnek. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos múlt csütörtökön, a Nemzeti Sportnak jelentette be, hogy indul a posztért. Szerdáig lehet kandidálni, az elnökválasztó közgyűlésre pedig január 29-én kerül sor.    

Kulcsár Krisztián MOB-elnök a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal.

(MTI)

Nyitókép: olimpia.hu

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés