Bye-bye, Djoko

2022. január 17. 17:31

Varga T. Róbert
Népszava
Súlyos árat fizetett Novak Djokovic azért, mert nem oltatta be magát.

„Szerencsére azért nem akkorát, mint akik az életüket adták a félelmeik meg összeesküvés-elméletek miatti vakcina-elutasításért, de azért elég rettentő napokat kellett megélnie Ausztráliában; a világelső szerb teniszező január 5-én érkezett, és bevándorlók elszállásolására szánt, nem éppen ötcsillagos létesítmény vendégszeretetét »élvezte« a tegnap végre meghozott ítéletig, a kiutasításáig. A végső verdiktet, hogy mégsem indulhat el az Australian Openen, egy nappal az idei év első Grand Slam-tornája előtt hozták meg.

A világ egyik legnevesebb, legünnepeltebb sportolójának kullogva kellett lelépnie. Ráadásul sanszos, hogy a következő három évben be nem teheti a lábát a kontinensnyi országba (bár ebben még születhet fordulat), ami már csak azért is fájó lenne neki, mert ezzel jelentősen csökken annak az esélye, hogy a Rafael Nadalhoz és Roger Federerhez hasonlóan 20-szoros GS-első Djokovics, aki pályafutása során 9-szer nyert Melbourne-ben, egy nap majd a világ valaha volt legeredményesebb teniszezője címet birtokolja. Sajnálni mégsem lehet: hazugságokkal próbálta a szabályokat kijátszani, magát a viadalra bejuttatni.”

Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akinek fontos a sport trófea, ne hazudjon a leszálló kártyáján.

Azért az megvan, hogy nem ezért toloncolták ki. Ezzel jóval a megérkezése után álltak elő. Egy cseh játékost, akit korábban beengedtek és hasonló engedéllyel utólag utólag toloncoltak ki, az ellen még ennyit sem tudtak kitalálni.

Én magam tiltakoznék a leszálló kártyán való hazudozása ellen. Nekem még azt is nyilatkoznom kellett, hogy voltam-e az elmúlt két hétben farmon, ahol állatok voltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés