Vasárnap van, ez az imádság napja!

2022. január 16. 21:18

Böjte Csaba
Facebook
Vágyjál teremtőddel beszélgetni, és tiszta vágyad beteljesül, mert te Istened szeme fénye vagy!

„Egyszer, amikor a templomban imádkoztam, a lelkemben határozottan éreztem, hogy Jézus megkérdezi tőlem: »Hiszel, vagy nem hiszel Bennem?« Éreztem, hogy erre a kérdésre 'igen'-nel vagy 'nem'-mel kell válaszolnom. Tudatosan kimondtam: »Igen, Uram, hiszek. Hiszem, hogy létezel.« Pergő gyorsasággal következtek a további kérdések: »Hiszel abban, hogy én, aki a nyelvedet adtam, tudok szólni hozzád?« Kimondtam: »Hiszem, hogy tudsz szólni hozzám.« És ismét kérdezett: »Hiszed, hogy meg tudom hallani azt, amit kérsz Tőlem?« Jó volt kimondani, hogy: »Hiszem, hogy meghallod a szavamat.« Végül azt kérte tőlem, hogy beszélgessünk.

Elindult egy hitből fakadó párbeszéd Isten és köztem. Ha meg kellene mondanom, hogy mi volt életem legnagyobb élménye, öröme, akkor bátran állíthatom, hogy ez a párbeszéd volt az, amely valamilyen szinten azóta is tart. Ennél szebbet, boldogítóbbat, örömtelibbet, mint beszélni az Élő Istennel, nem tudok elképzelni. Az Ő jelenlétében az ember mintha fényben állna, minden sokkal egyszerűbbé, világosabbá válik.

Vasárnap van, ez az imádság napja! Indulj el a templomba, szépen csendesedj el és nyisd meg szívedet Istened felé!! Csak hiteddel szólíthatod meg Őt, ki nem személy válogató, s ki veled is szeretne együtt lenni!! Ő szóba áll az öreg Nikodémussal, de a gazdag ifjúval is, de elmegy a kapzsi bankárhoz, vagy a halott Lázárhoz is! Van neki szava a kereszten haldokló latorhoz, de a gyilkolni készülő terroristához Saulhoz is, egészen biztos, hogy veled is szeretne az imádság csendjében találkozni!!”

Fotók: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pater noster, qui es in cælis,
Sanctificetur nomen tuum,
Adveniat regnum tuum,
Fiat voluntas tua,
Sicut in cælo et in terra.
Panem nostrum quotidianum
da nobis hodie,
Et dimitte nobis debita nostra,
Sicut et nos dimittimus
debitoribus nostris.
Et ne nos inducas in tentationem,
Sed libera nos a malo.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés