Népszavazási kezdeményezés a baloldalon, avagy gyenge kezdés után óriási visszaesés

2022. január 16. 15:22

Nagy Ervin
PestiSrácok.hu
Állítólag mindjárt meglesz a kettőszázezer aláírás, ha mégsem, akkor erről (is) Orbán tehet.

„Először ugyan nagy mellénnyel két hetet ígértek (simán meglesz! – mondták akkor), de most már egy hónap is eltelt és még mindig nincs meg a nettó kettőszázezer aláírás Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezéséhez. De teljesen mindegy, hogy a mindjárt mikor lesz (négy hónapuk van rá!), ez már most komoly bukás. Nem sikerült mozgósítani a tábort. Ha viszont elhisszük, hogy az előválasztásnak nevezett kampányeseményen több mint hatszázezren vettek részt, akiknek minden elérhetőségét begyűjtötték, akkor valami nagyon nem stimmel. Hová tűntek az ellenzéki szavazók? Hol vannak az ellenzéki pártok aktivistái? Tényleg ennyire szerencsétlenek vagy éppen most is egymást gáncsolják? Egyik válasz rosszabb, mint a másik. Ezekre országot bízni… most komolyan?!

Állítólag mindjárt meglesz a kettőszázezer aláírás, ha mégsem, akkor erről (is) Orbán tehet. Nincs demokrácia, sérül a jogállamiság, elnyomják a szabad sajtót stb. De türelmesen végighallgatva minden ellenzéki panaszt, valaki végre lehetne őszinte.

Miért nem tudta eddig összegyűjteni az egyesült baloldal a népszavazási kezdeményezéshez szükséges kettőszázezer aláírást?

A kérdés megválaszolása azért is fontos, mert Karácsony Gergely azt ígérte, hogy két hét alatt simán meglesz, és abban bíztak, hogy – minden lehetséges jogi határidőt minimalizálva – a népszavazást egy napon lehet majd megtartani az országgyűlési választással.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. :)))))))
Vagy vízparti kifőzdék - megint csak egy tulajdonossal.

Mai Márki-Zay megvolt? :)

Na, most látom, hogy Márki-Zay-t végleg szoros pórázra kötötték... nem engedték már szabadom beszélni sem, odaültették Simont Andrást mint valami állatfelügyelőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés