Djokovic nem indulhat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon

2022. január 16. 8:09
Így döntött a bíróság.

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

 A másfél hete tartó procedúra lezárásaként James Allsop elöljáró bíró helyi idő szerint vasárnap késő délután jelentette be, hogy a bevándorlási hatóságnál, majd a bíróság előtt történt meghallgatás nyomán elutasították a 34 éves sztár fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be. Ez vélhetően azzal jár, hogy

Djokovic – aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltással – három évig nem léphet be az országba.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, majd edzett az Australian Open helyszínén, első kiemeltként kapott ellenfelet a csütörtöki sorsoláson, aztán másnap ismét érvénytelenítették a vízumát.

A döntés egyben azt jelenti, hogy a belgrádi teniszező egyelőre nem szerezheti meg rekordot jelentő 21. Grand Slam-bajnoki címét.

(MTI)

A Djokovic-ügyről írt összefoglalónkat IDE kattintva olvashatja el.

Nyitókép: Melbourne, 2022. január 14.
A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic megpihen, miközben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra készülve edz Melbourne-ben 2022. január 14-én. Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világranglistát vezető Djokovic vízumát, aminek alapján kiutasíthatják az országból. A miniszter „egészségügyi és közrendi okokkal” indokolta a döntést, mert a „közérdek ezt kívánja”. Az intézkedés alapja, hogy Djokovic feltehetőleg nem oltatta be magát az új koronavírus ellen.
MTI/AAP/Diego Fedele

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Djokovicot a pályán kell megverni, nem ilyen gusztustalanul.
Na nehogy már egy szerb érje utol Rod Lavert.
Az ausztrál belpolitika beavatkozott a verseny kimenetelébe.
Legalább nem fogok ausztrál opent nézni. Dugják fel maguknak.

"Miért képzeli, hogy kiváltságokat élvez másokkal szembe?"

Fura ez az új Covid-világ, ahol a tömegek agymosásának köszönhetően az emberek már úgy gondolják, hogy kiváltság az, ami a Covid előtt még alapvető emberi jog volt. Ha ez így fog menni tovább, akkor sötét jövő vár az emberiségre.

Levente, szíves figyelmedbe ajánlom, név szerint Renata Voracova cseh játékos esetét az ausztrál hatóságokkal. Voracova Djokovicshoz hasonló külön engedély alapján kapott AO indulási engedélyt. Ezek alapján Dj. előtt egy héttel simán beléphetett Ausztráliába (!), sőt versenyen is indult! A Djokovics érkezésekor kirobbant botrány UTÁN különösebb indoklás nélkül az ő vízumát is visszavonták és kitoloncolták az országból egy elég megalázó gyorseljárás keretében. Mivel Voracova esetében még a legkisebb szabálysértést sem tudták bizonyítani, perelni készül. Részleteket olvasd el a Guardianban. Amúgy az AO honlapján szintén megtalálod, hogy orvosi külön engedéllyel nemcsak versenyzők, hanem nézők is mentesülhetnek az oltottság sőt a maszkviselés kötelezettsége alól. Na ennyit a szabál az szabál dumáról. A helyi hatóságok elsődleges döntését az valóban ausztrál miniszterelnök bírálta felül, nézz utána, az ügy megjárta a legfelsőbb diplomáciai szinteket is.

Mit nem értesz?
Kilenszer nyert, nem akarják, hogy tízszer nyerjen.

Az angol az ilyen menet közben megváltoztatott szabályokat nevezi "moving the goalposts"-nak. :)

A vírusra vonatkozó kérdésekre nem a valóságnak megfelelően válaszolt. A FB viszont nem felejt.

A közvélemény nem nyert még Grand slam versenyt, ergo le van…
Egyébként meg a nagy büdös demokráciában megválasztott vezetőik tesznek rájuk leginkább, birkaként kezelik őket (vagy gombaként, lehet választani), mivel kiverik belőlük a szart is, ha esetleg szólni mernek.

Pontosan. Szíve joga ha valaki nem akarja magát beoltatni, de akkor viselje ennek a következményeit.
Elvégre mindenkinek jogában áll hülyének lenni...

Nem illendő hazudni a belépéskor feltett kérdésekre. Oda a bizalom.

Kérdésedre, hogy melyik orosz sportolót nem engedtek be, mert orosz vakcinával volt oltva, a helyes válasz Natalja Vikljanceva.
https://www.mirror.co.uk/sport..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés