Most már biztos: nem lesz a baloldali népszavazásból semmi

2022. január 16. 11:27

Deák Dániel
Facebook
Akárhogy számoljuk, összesen 115 nap + 70-90 nap kéne nekik, a választás azonban 77 nap múlva lesz.

„Most már biztos: nem lesz a baloldal népszavazásából semmi, hatalmas kudarcot szenvedtek el, egy hónap alatt sem tudtak 200 ezer aláírást összegyűjteni. Nézzük a részleteket:

December közepe óta, tehát már több, mint egy hónapja gyűjtik a baloldali pártok a saját népszavazási kezdeményezésükhöz az aláírásokat. Azt szerették volna, hogy a gyermekvédelmi népszavazáshoz hasonlóan a parlamenti választással egyidőben lehessen megtartani azt is.

Elképesztő kudarcot szenvedtek el azonban, hiszen az előválasztáson állításuk szerint 700-800 ezer embert megmozgató baloldalnak most egy hónap alatt csupán 170 ezer aláírás jött össze. Ez jól mutatja az ellenzéki szavazók kiábrándultságát, aminek legfőbb oka Márki-Zay Péter botrányos és katasztrofális kampánya lehet.

Már biztos nem lesz semmi a népszavazásukból:

A népszavazás kiírásának menetrendje alapján miután összegyűjtik a szükséges számú aláírást, a Nemzeti Választási Irodának 60 napja van a szignók ellenőrzésére, a hitelesítést pedig meg lehet támadni, aminek a jogorvoslati határideje további 10 nap. Fontos, hogy nem elég a 200 ezer leadott aláírás, hiszen sok érvénytelen lehet, így 230-250 ezret kéne gyűjteniük.

Az Országgyűlésnek ezt követően 30 napja van arra, hogy elrendelje a népszavazást, ezután pedig a köztársasági elnöknek 15 napja van a népszavazás időpontjának kitűzésére, ezen időpont pedig a kitűzéstől számított 70–90 nap között lehet.

Ezt bárhogy is számoljuk, összesen 115 nap + 70-90 nap, a parlamenti választás azonban 77 nap múlva lesz. Ez azt jelenti, hogy semmi sem lesz a baloldal népszavazásából, hiszen a választással egyidőben már nem lehet megtartani, egyszerűen kifutottak az időből. A választás után (bármi is legyen a végeredmény) pedig már nincsen értelme megtartani, ezt kampánytémának szánták csupán.”

Nyitókép: Deák Dániel Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Elképesztő kudarcot szenvedtek el azonban, hiszen az előválasztáson állításuk szerint 700-800 ezer embert megmozgató baloldalnak most egy hónap alatt csupán 170 ezer aláírás jött össze. Ez jól mutatja az ellenzéki szavazók kiábrándultságát, aminek legfőbb oka Márki-Zay Péter botrányos és katasztrofális kampánya lehet.,,
Továbbá Karácsony Gergely és stábjának teszetoszasága.

Peesze, nem nehéz kiszámítani a következő narratívát: "a diktátor Orbán nem engedi a népszavazást április 3-án megtartani!"

Persze, ez lesz.
A tények soha nem zavarják őket és a törzsszavazóikat. Sok-sok hónap telt el minden egyes aláírásgyűjtéses népszavazás íveinek leadása és a népszavazás között... de most NYILVÁN a diktátor Orbán nem engedi, hogy a leadás (ami ugye még mindig jövőidő...) után két hónappal népszavazás legyen (miközben ugye van egy több lépcsős komplex jogalkalmazási-jogorvoslati rendszer, hogy mást ne mondjak, már a választási bizottságnak is eleve 60 napja van döntést hozni első körben).

Ezek már rég hónapokkal kikéstek, plusz ugye valami IRTÓZATOS BUKTA 170 ezer aláirásnál járni egy hónap alatt... es mégis rá fogják kenni a Zorbánra.

Mert "honleányaink", Donáth, Dobrev és Cseh teleordibálják az EP-t, valamint elvtársaik a hazai médiafelületeket, hogy itt diktatúra van, és bántják a másként gondolkodókat, a kisebbségeket, és a vulnerábilis társadalmi csoportokat, köztük az LMBTQWERTZ... közösséget (ami valójában nem létezik, mert egy normális homoszexuális nyilván semmilyen közösséget nem vállal pedofilokkal, zoofilokkal stb.)
A népszavazás ellenben pontosan megmutatná, hogy tényleg egy kisebbség kényszeríti-e akaratát a népre törvények útján, vagy a parlamenti többség valóban a választók akaratát képviseli-e.

Ez tényleg így volt. :))))

Plusz ugye Fudan-ügyben LESZ helyi, azaz budapesti népszavazás.

Az értelme az, hogy a hülye (és gazember) EU-nak a szavazók bizonyítsák egyetértésüket.

Én azért megdöbbentem. Nem gondoltam volna, hogy az ellenzék olyan állapotban van. hogy még 200 ezer aláírást sem tudnak összehozni.

Még én is meglepődtem rajta! Szerintem Gyurcsány kivonta a dékát és éppen számolja fel a többi ellenzéki pártot. Tuti, hogy építkezik és ezután a választás után a moslék egyértelműen dk lesz. A többiek pedig elfoglalják jól megérdemelt helyüket a történelem süllyesztőjében.

Arról sem esik szó, hogy a nagy előválasztási innovációban az egyik választóköezetben a dékás jelölt visszalépett, de helyére nem a másik induló lépett, hanem a déká jelölt új embert.

Nesze neked, demokrácia!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés