Európa több városában voltak tüntetések a járványügyi intézkedések ellen

2022. január 15. 22:07
Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.

Európa több városában tüntettek szombaton a kormányok járványügyi intézkedései ellen. Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.    

„A kormány mondjon le”

Ezt skandálta a tömeg a bécsi óvárosban tartott szokásosnak nevezhető szombat esti demonstráción. Az osztrák kormány novemberben jelentette be a negyedik országos karantént, és közölte, hogy – elsőként az Európai Unióban – kötelezővé kívánja tenni a védőoltást mindenki számára. A parlament várhatóan a jövő héten szavaz a indítványról.    

Az észak-németországi Hamburgban több mint ezren vettek részt a vírustagadók és összeesküvéselméleteket vallók elleni megmozduláson.

„Összeesküvés-elméletek helyett szolidaritás és felvilágosodás” transzpararenssel. A megmozdulást eredetileg az oltásellenesek tüntetése ellen szervezték, amelyre legalább tizenöt-ezer résztvevőt vártak. A tüntetést azonban a rendőrség csütörtökön az omikron variáns jelentette fertőzésveszély miatt betiltotta.Több tüntetést szerveztek szombaton Hamburgban, egyebek mellett a kormány Covid-19 világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi politikája elleni tiltakozásul.    

Rómában is ezrek tüntettek a kormány járványügyi politikája ellen

 A Laterani Szent János téren – sajtójelentések szerint mintegy ötezer – összegyűlt tüntető előtt az egyik felszólaló hangsúlyozta: „Dühösek az emberek”. Mario Draghi kormánya nemrégiben szigorított a karanténszabályokon, és egyebek mellett bevezette az ötven év felettiek számára kötelező védőoltást.    

Franciaország több városában is tiltakoztak szombaton az új oltási igazolás ellen. Több nagygyűlést tartottak Párizsban, az egyiket az Eiffel-toronnyal szemben. Lyonban, Nantes-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is utcára vonultak az intézkedés ellenzői.

(MTI)

Fotó: Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez igazán reprezentatív minta. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés