Századvég: tovább nőtt a baloldallal szembeni bizalmatlanság

2022. január 15. 21:58
Márki-Zay Péternek, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének utóbbi időben tett kijelentései megjelennek a kutatásokban is – mondta a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

A Századvég felmérésének eredményét ismertetve Kiszelly Zoltán közölte: a válaszadók többsége attól tart, hogy romlana a helyzete, ha a baloldalra szavazna, mert csökkentenék például a családtámogatásokat, vagy emelkednének az energiaárak. Az adatok azt mutatják, hogy utóbbi időszakban az emberek elkezdtek bízni a jövőben; a hiteleket pedig a jelenlegi konstrukciók mellett vették fel, bízva a családtámogatási rendszerben – jelezte a politológus.    

Kiszelly Zoltán kifejtette: a baloldal azt ígéri, hogy igazságosabbá teszi a családtámogatásokat, de a 2010 előtti gyakorlat azt mutatja, hogy a szegényekre való hivatkozással a középosztályt sarcolják meg; így

a középosztály lecsúszik, miközben a szegények helyzete nem javul érdemben.    

Hozzátette: a családtámogatási rendszer átgondolt, az embereket „hidegzuhanyként” érheti, ha megint elveszik ezeket a támogatásokat. Kiszelly Zoltán rámutatott: baloldali közgazdászok szerint a mostani intézkedések fenntarthatatlanok, de nem teszik hozzá, hogy ezek az intézkedések egy átfogó csomag részei.

A kormány nem a munkát adóztatja, hanem a fogyasztást, és a teljesítmény támogatja;

ez egy átgondolt rendszer, ezért fenntarthatók ezek az intézkedések. A jelenlegi kormánypártok támogatottsága átlagon felüli a legszegényebb társadalmi csoportokban, mert ők azt látják, hogy valódi kitörést jelent az oktatásra és a munkára épülő politika, amit a kormány folytat – mondta a politológus.

(MTI)

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, de mik az adatok?
Fidesz-KDNP: x%
Moslék: y%
MH: z%
Kutyapárt: w%

Korábban nem tűnt ilyen nehézkesnek a közvéleménykutatás. Minden hónapban jött a Medián/Szonda(Závecz)/Nézőpont/SzSzázadvég stb.

Most meg csak ezek a blablák mindenhol.

Semmit sem tanultak és semmit nem felejtettek. Nagyon idős, önmagukat lejáratott figurák kerülnek elő, " szakértőnek" álcázva, valami iszonyú szakmai múlttal.

A fiatalok, ez a díszes Momentum társaság a két gráciával, akik közül az egyik már elnök és fegyőrrel, mindennek a legalja. Atka, a párja, az esküvője, a pályázati pénze, az sem semmi, nem beszélve a rúdmixerről.

Ez a fényképe a márkinak egészen elkedvetlenítő, gratulálok a hódmezei szavazóinak és valahogy sajnálom a családját.

A férjemnek és a fiaimnak bármilyen furcsa és lehet, h. ez a másik véglet, de évtizedek óta volt, van egy munkahelye és mindegyik keresett, keres annyit, h. a számos gyerekével együtt egészen rendesen el tudja tartani a családját, taníttatni a gyerekeit.

Én is erre tippelek.

Egészen röviden: valóban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés