Fidesz: a baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta

2022. január 15. 16:56
Horváth László emlékeztetett: a Fidesz-KDNP-kormány 2021 novemberében megálljt parancsolt az üzemanyagárak növekedésének.

A baloldal az üzemanyagár befagyasztását sem támogatta – közölte a Fidesz szóvivője szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatban. Horváth László emlékeztetett: a Fidesz-KDNP-kormány 2021 novemberében „megálljt parancsolt az üzemanyagárak növekedésének”, 480 forintban maximalizálta a benzin és a gázolaj árát.    

A kabinet a hatósági árazással határozott lépést tett az energiaárak és az infláció növekedésével szemben – mutatott rá.    

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, a „baloldal persze – szokásához híven – ezt a döntést sem támogatta. A baloldal választott vezetője, Márki-Zay Péter személyesen is támadta az üzemanyagárak befagyasztását. Úgy fogalmazott, hogy ő semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak az üzemanyagárak mérséklésében, sőt cinikusan azt is hozzátette, hogy a magyarok alkalmazkodjanak a magas árakhoz, és vegyenek kisebb autót” – fejtette ki Horváth László.    

Hangoztatta: a Fidesz-KDNP egyáltalán nem ért egyet ezzel a hozzáállással.    

„A mi célunk továbbra is az, hogy a magyar embereket megvédjük az Európa-szerte tapasztalható energiaár-növekedéstől, ezért kitartunk az üzemanyagok árának mérséklése mellett” – szögezte le a kormánypárti politikus.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze arról szó sem volt, hogy csökkentsék az üzemanyagárban lévő adót, hiszen az az állam vesztesége lenne, míg a befagyasztott árakat a forgalmazóknak kell lenyelniük.
A más fülét könnyű a csalánba verni...

Nem tudom hallottál-e róla, de például a MOL magyar cég.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés