Szóljon az ének

2022. január 14. 8:57

Hargitai Miklós
Népszava
Áder is boldog vörösnyakkendős úttörőként mosolygott az instant holiday tudatában április 3-án.

„Nem tudom, eszébe jutott-e »Áder Jánosnak« április 4. szimbolikája, amikor az országgyűlési választás időpontját kitűzte. Talán igen: az élete közel felét ő is abban a másik rendszerben élte le, és legalább annyi tavaszi felszabadulás-ünnepen – így hívták akkoriban – mosolygott boldog vörösnyakkendős úttörőként április 3-án a másnapi instant holiday tudatában, mint mondjuk én. Hogy az öntudatos marxistává válás következő lépcsőfokával, a Kommunista Ifjúsági Szövetséggel mi a helyzet, arról Áder esetében hirtelen nem találtam megbízható adatot (én katolikus gimibe jártam, ahol nem volt KISZ, de az én fejlődéstörténetem újságolvasói szempontból kevésbé érdekes). Ami biztos: valaki, aki komoly befolyással van az elnök aláírási szokásaira, úgy találta jónak, hogy 2022-ben április 3-án válasszunk. A döntést maga az aláíró is csak annyival támasztotta alá, hogy ez a lehetséges legkorábbi időpont.

Azt már nem tette hozzá, hogy amikor a parlamenti szavazás mellett két népszavazás is verseng a közönség figyelméért, de csak az egyikhez, az ellenzéki indíttatásúhoz kell előzőleg 200 ezer érvényes aláírást is összegyűjteni, a »lehetséges legkorábbi« dátum egyben a Fidesz számára legelőnyösebb opció is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt az izzadságszagú asszociációt!

1. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert csak az időseket öli meg. (2019 tavasz)
2. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert nem öl meg mindenkit. Pl Afrikában alig van áldozata, pedig az egészségügye a legrosszabb a világon.(2020 tavasz)
3. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert a gyerekeket is megöli, ezért oltakozni kell. Oltakozni, oltakozni. (2021 január.)

+1 verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert Kínában csak 5000, az USA-ban meg 850.000 embert ölt meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés