Manipuláció

2022. január 13. 10:50

Sneider Tamás
Facebook
A neojobbik teljesen belesimult a mocskolódásba, sőt, élharcossává vált.

„Mint minden olyan közszereplő, aki nem fekete-fehérben gondolkodik vagy kommunikál, én is többször megkaptam az utóbbi hónapokban, hogy miért nem támogatom Gyurcsány Ferencet és a baloldalt. Az már önmagában megmosolyogtató, hogy miért gondolja valaki azt, hogy aki rengeteg tüntetésen felszólalt a politikája ellen, és akit a tévészékház előtti Gyurcsány-ellenes tüntetésről elsőként vonszoltak be az épületbe, az majd Gyurcsány Ferencet fogja éltetni. Az ok azonban ennél is egyszerűbb. Több mint harminc év közszereplői tevékenységnek köszönhetően nagyon sokszor voltam céltáblája politikai lejárató kampányoknak, akár balliberális oldalról, akár a Fidesz részéről. Mi, a régi Jobbikban azt szerettük volna elérni, hogy az ilyen eszközök háttérbe szoruljanak, más politikai kultúra alakuljon ki Magyarországon. Mára elmondható, hogy ez a kísérlet egyelőre sikertelen, hiszen a neojobbik teljesen belesimult a mocskolódásba, sőt, élharcossává vált.

Ám álljon itt a sok közül egy példa, amit a mai balliberális oldal követett el.

Novák Katalin, volt családügyi tárca nélküli miniszter tizenkét éve, amikor Németországban dolgozott a férje, ezért ott is élték mindennapjaikat, ezt írta egy személyes blogban:

»Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.«

A DK híres jelöltje Dr. Czeglédy Csaba pillanatok alatt meghamisította a mondatot, kivette a középső mondatrészt, és egy politikusi fotóval illusztrálva azt a hatást keltette, mintha gazdag politikusként ezt mondta volna Novák Katalin:

»Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.«

Az első esetben a mondat azt mutatja, hogy átlagemberként pontosan tisztában van vele, milyen sokan élnek kényszerűségből külföldön, míg a hamisított mondatban egy dölyfös politikusi kijelentés rejtőzködik.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sneider, konkrétan TE vitted át arra az oldalra az ún. Jobbikot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés