Február 15-től az minősül védettnek, aki három oltást kapott, vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg

2022. január 13. 10:09
Kövesse velünk az év első Kormányinfóját!

Január 13-án sor került 2022 első Kormányinfójára, amelyen természetesen szóba került a szerdai nap folyamán bejelentett a kristálycukrot, a búzafinomlisztet, a napraforgó-étolajat, a sertéscombot, csirkemellet és a 2,8%-os tehéntejet érintő élelmiszerárstop. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Gulyás Gergely elmondta: elsősorban a járványüggyel foglalkozott a szerdai kormányülésen a kormány. A fertőzések jelentős részét az omikron variáns okozza, és a fertőzésszám megemelkedésével kell számolni. Hozzátette a miniszter ugyanakkor, hogy az omikron enyhébb tüneteket produkál az oltottaknál. Kórházi kapacitások tekintetében jól áll az ország, az ágyak 75 százaléka szabad a koronavírusos betegek számára. Hangsúlyozta: a védekezéshez szükséges feltételek adottak, és az oltás is rendelkezésre áll. A januári oltási akciós napokat a kormány sikeresnek ítéli.

Oltási igazolvány, rövidebb karanténkötelezettség, negyedik oltás

A miniszter bejelentette: a védettségi igazolvány február 15-étől oltási igazolvánnyá alakul, ami azt jelenti, hogy immár nem a betegségen való átesés fogja jelenteni a védettséget, hanem az oltás megléte. 

Február 15-től az minősül oltottnak, aki a harmadik oltást is megkapta, vagy aki a második oltást 6 hónapon belül megkapta

Hét napra csökken felnőtteknél a karantén ideje, de öt nap után negatív teszttel el lehet hagyni a karantént. Az iskolákban az iskolatársak fertőzöttsége után a diákoknál a karanténkötelezettség 5 napra csökken, de csak azoknál, akik oltottak – mondta Gulyás Gergely. 

Negyedik oltást orvossal való konzultáció révén bárki kaphat, és az erről szóló rendelet még a héten meg fog jelenni – mondta egy másik kérdésre a miniszter

Gazdaság, benzinár, élelmiszerárstop

A kormányülésen áttekintették az ország gazdasági helyzetét is. Az év végi gazdasági adatok a vártnál jobbak, rég voltak ilyen jó a helyzet Gulyás szerint 6,5-7 százalékos növekedést tudott a magyar gazdaság 2021-ben elérni, úgy, hogy chiphiány volt, és a járvány miatt az autóipar sem tudott száz százalékosan teljesíteni.

A benzinár plafon bevált, február közepén döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e. A kamatstop is bevált Gulyás szerint.

Hat élelmiszer árát az október 15-i szinten rögzítették – ismételte meg Orbán Viktor szerdai bejelentését a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Több termék áfáját már korábban 5 százalékra csökkentették, így szerinte ahhoz nem lehetett érdemben nyúlni.

Szentesi sportcsarnok, kompenzáció

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy a Szentesen leégett sportcsarnokot a kormány újjáépíti, és biztosítja a forrásokat. Az 5000 lakos alatti települések kompenzációt kapnak, mert emelkedett a polgármesterek fizetése. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 465 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert csak az időseket öli meg. (2019 tavasz)
2. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert nem öl meg mindenkit. Pl Afrikában alig van áldozata, pedig az egészségügye a legrosszabb a világon.(2020 tavasz)
3. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert a gyerekeket is megöli, ezért oltakozni kell. Oltakozni, oltakozni. (2021 január.)

+1 verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert Kínában csak 5000, az USA-ban meg 850.000 embert ölt meg.

Mi ez a február 15-ei időpont? Erőltetett baromság, de tényleg.

Nem ettől fognak elmenni többen oltakozni - pedig ez a lényeg.

Hol látsz Európában a miénknél korlátozásmentesebb életet?

Valamit félreértettél.

És az, aki átesett a fertőzésen, de nem oltatta be magát, az majd "oltási igazolványt" kap? Na persze. Azért változattaák meg a nevét, mert NEM.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kormánypárti szavazóként, két oltáson átesettként, nem értek egyet a védettségi rendszer tervezett februári módosításával. Az élelmiszerárakkal kapcsolatos első bejelentés értelmét is megkérdőjeleztem, a csirke farhátra való kiterjesztést pedig már nem tudtam megállni röhögés nélkül. Fiúk, ez már több, mint nevetséges.

Azt hittem, hogy végre elkezdtek kampányolni.....s nem magatok ellen fordítani a saját szavazóitokat is...lásd a februári tervek.

Nem kell számokkal bűvészkedni, ami számít:
Hogyan áll Magyarország európai viszonylatban a vírusokkal, milyen fokú az emberek zaklatása, képes-e a kormány biztosítani az ország nyugodt működését, és mindezeket össze kell vetni az európai országokkal.
és ebben az Orbán kormány bőven a közepes fölött, sőt, 4-es osztályzat fölött valahol 4/5-ön áll.
Ez az, ami számít.

Csak egy széljegyzet.....tegnap volt az urivi áttörés évfordulója....szerencsétlen, megalázott bakák és muszosok - utóbbinál családilag is érintett vagyok - próbáltak menekülni a fagyban, hóban, farkasok által széttépett halottak között, akkor, amikor a németek puskatussal verték le az említettek kezét a teherautókról......majd volt aki hazajött, volt aki nem.

Jól tudom, hogy a mandiner erről nem emlékezett meg? ha tévedtem, elnézést. Ha nem tévedtem.....a mandiner mindenféle silány politikusról, MZP-ről naponta, a Kádár rezsim haszonélvezőiről, a magyarság és a zsidóság árulóiról óránként tolja a képünkbe a híreket.

Munkásőr barátom! Hát megjöttél?

Savannah cica.....tudod, ez a legnagyobb testű cica...eddig felborzolt szőrrel védted a kormányt, a Fideszt. magam rövid szőrű tacskóként ugyanezt tettem, s teszem a jövőben is, időnként káromkodom, anyázom, joggal, alaptalanul, de csalódásaid okán odáig ne menj el, hogy a családod, gyermekeid, unokáid jelene, jövője érdekében az ellenzékre szavazz.

Veled egyetértésben tökön lövésnek tartom amit az Orbán most csinál. Javaslatom: a meghízott, elfáradt, jól lakott kampánytanácsadók, öltönyös munkatársak helyett, állítson össze egy kampány stábot melósokból, parasztokból, falusi pedagógusokból, útkaparókból, kórházi orvosokból, nővérekből, tűzoltókból, hajléktalanokból - elnézést akiket kihagytam, de akik nélkül nem működik az ország - , azokból, akik lent a napi bugyorban élik meg és értik meg, élik át azt, ami az embereket megérinti, foglalkoztatja. Nyelvezet váltásra is szükség lenne.

Mi itt Lipóciában nem tudjuk átlépni árnyékunkat, Orbán buta goj, cigány, a kormánya is..majd a Pannónia utcai sörözők mélyén hozzájön többségünk részéről, Kertésznek igaza van...büdös lábú, fütyülő barack pálinkás gojok vagytok. S jókat röhög a társaság, amikor nyugtázza, a taxisok, lakótelepi prolik, vidéki gyökértelenek velünk vannak, ennyire hülyék, a barátot nem tudják megkülönböztetni az ellenségtől. Barátaim már csak ezekben a buta, kisebbségi komplexusban szenvedő fővárosi és vidéki gojokban bíznak. Ha színész, író akarsz lenni, akkor vagy zsidónak kell lened, vagy bennünket szeretni. Lásd Parti Nagy Lajost....egyébként nulla, de mi a homlokára ragasztjuk, hogy író.

Szóval jogos a kritikád, de ne hagyd el a tábort.....az ellenség nagyobb pusztításra készül, mint ahogy el tudnád képzelni. befogom az orrom, hajrá Fidesz.

Szóval..a tegnapi uruvi áttörésről, a magyar bakák, munkaszolgálatosok szenvedéséről nem szólt senki sem, Orbán sem....Orbán és a mandiner is menjen a picsába.

Dottore!

Látod, mi zajlik Itáliában? Nápolyi rokonom az utolsó vacsorára készül, s felesel a lombardiai rokonokkal, hol nagyobb a baj. A pedagógusok az utcán..Franciaországban is. Macron ebbe bukhat bele.

Rokonok...harmadik Pfizer után súlyos izületi fájdalmak, igaz, ismerősi körben, van aki oltatlanul meghalt. Ki fogja kimondani az igazságot? Barangolunk az őserdőben, s hullunk szépen. A kérdés mindez a tervezőasztalon született meg, vagy spontán jött.

Vegetáriánus vagyok........

Igazad van a mandiner nem egy nemzeti honlap, a napi primitív uszításról szól.

Ilyen ez a popszakma, világosabban: ilyen ez a mai világ.
A kormányoknak a pecsétnyomó, statiszta szerepet kell végrehajtaniuk.
És eddig az Orbán-kormány az, amelyik nagyon gyéren pecsétel és statisztáskodik, és ez nekünk, a magyaroknak: nagy előny.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés