Farkasházy Teddy újabban Tölgyessy Pétert támadja

2022. január 13. 13:51
Nem lennénk az egykori országgyűlési képviselő helyében.

Hosszú Facebook-posztban reagált Farkasházy Tivadar Tölgyessy Péter 444-es nyilatkozatára. Az baloldali humorista már a bevezetőben bevallja: nem érti, miért relevánsak Tölgyessy nyilatkozatai. Farkasházy szerint már az is a demokratikus ellenzék szembeköpése volt, hogy Gyurcsány Ferencék kormányzásának vége felé Tölgyessy Nagykeresztet kapott, miközben Göncz például nem. Tölgyessy Péter Farkasházy szerint csak jókor volt jó helyen, „mint Orbán pár óráig a téren, amikor lesről hazaküldte az oroszokat”.

Farkasházy felidézi, hogy Tölgyessy megjelentetett egy ötkötetes tanulmánysorozatot az „Orbán-rendszer természete” címmel, amit az Origo jelentetett meg. „Alig 150 ezer leütés, annyit olykor három Hócipőbe írok takarékossági okokból, amúgy eléggé el nem ítélhető módon” – reflektál kicsit saját munkásságára Farkasházy.

Teddy ezután a 444-es interjúra tér ki, amiben Tölgyessy kijelenti, hogy szerinte Orbán innovatívabb az ellenzéknél, az orbánozás pedig elbutít.

Farkasházy bevallja: ő is orbánozik, de nem azért, mert annyira szeret, hanem azért, mert nem tudja kikerülni.

Szerinte szemétség Orbán Viktor esetében innovációról beszélni, hiszen „a járványban már az életünkre is tört, lásd erről kissé hosszabb fogalmazványomat” – itt is belefér egy kis promó. Farkasházy Tivadar szerint éppen az Orbán-ellenesség az ellenzék malterja – nem kisebb történelmi példákat hoz párhuzamul Teddy, mint a negyvennyolcas ifjakat vagy éppen Churchillt és a második világháborús szövetségeseket, akik nagyon különböző világnézetűek voltak, de Hitlert egyformán utálták. Ez után Farkasházy felteszi a kérdést: mit csináljanak? „Álljunk be a NER zászlaja alá? De minek, ágyútölteléknek? Egy maroknyi értelmiségi tartja fenn a szellemi polgárháborús állapotokat?” – utal szerényen a balliberális oldal hangadóinak nélkülözhetetlen szerepére Teddy. A humorista szerint végső soron Rooseveltéket sem butította el a hitlerezés.

Farkasházy Tivadar ezt követően a korrupciót is górcső alá veszi. A humorista szerint a korrupció maga a Fidesz gazdaságpolitikája, és „nem azért van korrupció, mert az ideológiájuk győzelméhez gazdasági javak szükségesek, méghozzá az egész ország vagyona, hanem azért kell az ideológia, hogy indokolható legyen vele az ország szétlopása, hívei elhiggyék ezt, és ne akadjanak fenn azon, hogy egy csomónak közülük sem jut semmi”.

A baloldal mókamestere szerint persze igaz, hogy a baloldalon is volt lopás, „mivel ez az emberiség egyik legősibb sportja, csak nem üzemszerűen, s még a tizedét se”

– relativizálja a baloldali korrupciót Farkasházy.

Teddy Tölgyessynek arra a felvetésére is reagál, miszerint „A mostani helyzet nem kedvez a demokráciáknak. Bárkiből lehet olyan helyzet folytatója, mint az Orbáné”. Farkasházy nem hiszi, hogy Orbán Viktort a helyzet termelte volna ki, és nem fordítva. A humorista nem igazán érti Tölgyessy álláspontját annak fényében, hogy az egykori országgyűlési képviselő 1998 és 2006 között a Fidesz-frakció tagja volt. „Az még egy más természetű Orbán volt?” – szegezi a kérdést Tölgyessy Péternek Farkasházy Tivadar. A Hócipő szerkesztője szerint ideje lenne, hogy Tölgyessy mea culpázzon egyet. „Mert a gyűlölködés rég nem zsigeri, szigorúan megvannak az objektív alapjai. Vagy a szövetségeseknek a partraszállás és Kurszk helyett egyszerűen meg kellett volna szórni Drezdát, Hamburgot, Berlint a világról alkotott nagyszerű elképzeléseik röplapjaival? Magyarán a közös ellenzéki programmal?” – írja Farkasházy.

Farkasházy Tivadar azzal zárja a bejegyzését, hogy ő sem gondolja, hogy kánaán lesz, ha az ellenzék legyőzi Orbán Viktort a választáson. „Nem gondoljuk, hogy kánaán lesz, csak azt, hogy szabadság. Azért az is valami, nem?” – írja végül „illő tisztelettel” Farkasházy Tivadar.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Frusztrált vén szar. Senki nem veszi a hulladék szinten vegetáló Hócipőjét.

A baloldal mókamestere szerint persze igaz, hogy a baloldalon is volt lopás, „mivel ez az emberiség egyik legősibb sportja, csak nem üzemszerűen, s még a tizedét se”

Akkor vegyem úgy, hogy családom és én visszakaptuk az elvtársak által elállamosított, elrablott vagyonunkat? És a többi százezrek is? A padlásokra is vissza lett söpörve minden? Vagy hazudsz.

Mióta nincs link a forráshoz? Hol található ez a Farkasházy írás?

Ja, látom az első sorban. Jó lenne a cikk alatt, mint régen.

Na ezért tetszenek rendszeresen bukni, mert az emberek többsége nem 'szabadságot' akar elsősorban (és főleg nem az önök értelmezésében), hanem 'kánaánt'. És ahhoz képest, amit a nagy 'szabadság' idején átéltek, Orbán el is hozta, még ha tízszer annyit 'lopott' is (ami persze nettó hazugság). Egyébként pedig a 'szabadság' is nagyobb most, mert az is a 'kánaánnal' kéz a kézben jár. Önök pedig nem 'szabadságot' akarnak, hanem hatalmat ahhoz, hogy megmondják nekünk, mit szabad.

Ha egy zsidó hülye, nagyon hülye..fajkasházi gnóm.

Az ellenzéket hitelteleníti az a primitív működési módjuk, amely szerint minden rossz, amit a kormány tesz (akkor is ha előtte éppen ők kérték) . Teddyt az bőszíti, hogy ez a primitívség hiányzik Tölgyessyből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés