Szavazzunk érvénytelenül a kormány kiközösítő népszavazásán!

2022. január 12. 19:22

Háttér Társaság A Melegekért
Facebook
Bejelentette Áder János a kormány gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazásának dátumát.

„Bejelentette Áder János köztársasági elnök a kormány gyűlöletkeltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazásának dátumát, ami a választásokkal egy napon, április 3-án lesz. A civil szervezetek érvénytelen szavazásra buzdítanak minden szavazópolgárt, hogy Magyarországon mindannyian biztonságban és egyenlőségben élhessünk. 

A népszavazás két okból is különösen aljas. Egyrészt a kérdések megfogalmazása arra enged következtetni, hogy a fiatalok sérülnek attól, hogy hallanak a szexuális és nemi kisebbségekről, másrészt sérti az LMBTQI emberek méltóságát. A szóhasználat szándékosan manipulatív: a szülők gyermekük iránti természetes aggodalmát és védelmező szándékát akarja saját politikai céljaira használni. A Fidesz-KDNP kormány immár másodszorra építi a választási kampányát egy sérülékeny csoport ellen irányuló gyűlöletkeltésre. 

14 civil szervezet most arra kér mindenkit, hogy a népszavazáson szavazzon érvénytelenül. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megtenni, ha a választási lapon az “Igen” és a “Nem” karikát minden népszavazási kérdésnél egyaránt beikszeljük. 

»Érvénytelen kérdésekre érvénytelen választ kell adni. Minden érvénytelen szavazat segít abban, hogy a kormány kiközösítő népszavazása ne érje el az érvényességi küszöböt. Bizonyítsuk be újra, hogy a magyarok egy elfogadó társadalomban akarnak élni, utasítsuk el a kormány kirekesztő és gyűlöletkeltő politikáját,« mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója. 

„Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki szexuális vagy nemi kisebbségekhez tartozik: legyen ő az unokaöcsénk, nagynénénk, barátunk, kollégánk, tanárunk, vagy éppen a csapattársunk. Olyan társadalomban szeretnénk élni, ahol az ő biztonságuk is ugyanolyan fontos, ahol nem érheti atrocitás szeretteinket az utcán, a tömegközlekedésen vagy a munkahelyén,” mondta Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Kormány nevében 2021. július 21-én nyújtott be öt népszavazásra javasolt kérdést a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB). A népszavazást az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárásra reagálva kezdeményezte a kormány, amely így szeretné bebizonyítani, hogy a júniusban elfogadott homofób és transzfób propagandatörvénynek van társadalmi támogatottsága. A Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország augusztusi közvéleménykutatása alapján azonban a társadalom többsége átlát a kormány kiközösítő politikáján.”

Fotó: Estelle Ruiz / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Menjetek a kurva anyátokba!

Miért nem arra szólítanak fel, hogy a gyermekvédelmi törvény támogatását jelentő "nem" helyett szavazzanak igennel? Hiszen elutasítják a gyermekvédelmi törvényt, tehát akarják, pártolják mindazt, ami ellen a törvényt megalkották.

Nem meritek kimondani, hogy valójában mi mellett álltok?

Válaszok:
legyetek | 2022. január 13. 7:51

Ez így van. Csak utánzatokat lehet létrehozni.

Erre van lehetőségetek, de akkor kuss legyen, amikor Orbán vétózik az EUban!

Ne erőlködj. Csírájában kell elfojtani az abnormális kezdeményezéseket. Ezt ti is tudjátok, ezért van a nyüszítés, nem tudjátok altatni a közvéleményt, nem tudjátok nyugati mintára agyonhallgatni a témát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés