Márki-Zay Péter alkalmatlan

2022. január 12. 9:35

Samuel hadnagy
Kontra
Milyen politikus az, aki nem tudja irányítani a nyelvét?!

„Lassan ideje lenne belátni, hogy a baloldal kormányfőjelöltje nem épp alkalmas ember. Hanem leginkább alkalmatlan. A legutóbbi önkormányzati választás során mindenki egy életre megtanulhatta, hogy a világot, benne az emberi élőlényeket alapvetően két csoportra lehet osztani: az alkalmasokra és az alkalmatlanokra.

A kategorizálás azért égett bele a fejekbe, mert a főpolgármesteri tisztségért a hírhedten alkalmatlan Karácsony Gergely is elindult, aki a kampány során napról napra bebizonyította alkalmatlanságát.

Sőt, nemcsak hogy elindult, hanem egyenesen legyőzte kihívóját, az alkalmas Tarlós Istvánt. Megválasztása óta persze az egyre nagyobb számban jelen lévő, piáló, alkalmatlan hajléktalanok miatt folyamatosan rohad a város, de ez a legkevésbé sem zavarja az alkalmatlan budapestieket, ahogy az alkalmatlan főpolgármesterüket sem.

Karácsony Gergely egy idő után úgy döntött, hogy elég volt a balfaszkodásból meg a csövesekből, és jelölteti magát kormányfőnek. Csakhogy ismét kiderült: mind emberileg, mind szakmailag alkalmatlan. Ugyanis fogalma sem volt arról, hogy idő előtt vissza fog lépni a megmérettetéstől, kicikizve a pesti villamosokat.

Pedig pontosan ez történt!  A tavaly októberi sajtótájékoztatóján nagy nyilvánosság előtt bejelentette, hogy az alkalmatlan Dobrev Klára ellenében Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában.

A hódmezővásárhelyi polgármester azóta a baloldal kormányfőjelöltje lett. Eddigi teljesítménye minimum véleményes, így a Kontra maximálisan alkalmas csapatában felmerült a kérdés: alkalmas ember-e Márki-Zay Péter?

Felvetésünk azért is különösen indokolt, mert ha jobban megnézzük, Márki-Zay Pétert mégiscsak az ország egyik legalkalmatlanabb embere ajánlotta a közvélemény figyelmébe.

Sőt, nemcsak hogy ajánlotta, hanem azóta is nyíltan és lelkesen támogatja a miniszterelnökségért való küzdelemben. Márpedig – ahogy a régi mondás is tartja – hasonló a hasonlót szereti, ami jelen esetben különösen aggályos alkalmassági szempontokból. Milyen az a kormányfőjelölt, akinek a legjobb barátja egy közismerten alkalmatlan ember? A válasz roppant egyszerű: Alkalmatlan!

Fontos ugyanakkor kiemelni azt is, hogy Márki-Zay Péter nemcsak azért alkalmatlan, mert a haverja is az, hanem – vélhetően – így született: sokat beszélő, alkalmatlan férfinak.

Alkalmasságának hiányáról egyébként éppen saját maga vallott az egyik vasárnapi bejelentkezésében. »Sajnos sokszor előfordul velem, hogy véletlenül nem azt mondom, amit mondani szeretnék.«

Milyen politikus az, aki nem tudja irányítani a nyelvét?! A napokban erre kérdezett rá Bohár Dániel, a Pesti TV alkalmas riportere, amire a miniszterelnök-jelölt kiváló magyarsággal azt válaszolta: néha elbotlik a szám!”

Nyitókép: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés