Megjegyzések Márki-Zay Péter kampányához

2022. január 12. 15:16

Szentesi Zöldi László
Facebook
Sorsdöntő kérdés: feltétlenül akar-e az ellenzék vezető kettőse, Gyurcsány és Dobrev győzni?

„Az ország sorsa az egyéni választókerületekben dől el. Jelenleg huszonöt olyan helyszín létezik, ahol bármelyik fél győzhet. Ha az ellenzék nem hozza el ezeknek a háromnegyedét: veszítettek.

Egy újabb sorsdöntő kérdés: feltétlenül akar-e az ellenzék vezető kettőse, Gyurcsány és Dobrev győzni? Hogy ne egyetlen győztes legyen, hanem egy tömbben ott üldögéljenek? Hogy a várható utcai összetűzések, a kormányalakítás nehézségei, az áthatolhatatlan politikai-jogi közeg (köztársasági elnök, Médiatanács, legfőbb ügyész, Alkotmánybíróság, stb.) megfutamítsa őket? Dehogy. A Demokratikus Koalíció még várhat. Most elbukják közösen a választást, de ők mégis győztek. Mindenki megy a felejtésbe, ők pedig – a megtépázott Jobbikkal, mellyel kiváló kapcsolatban vannak – maradnak. És várják a jobb időket, hiszen számukra a megoldás kulcsa a Fidesz szétbomlása az Orbán utáni korszakban. Vagyis várják 2026-ot, amikor – gondolják ők, és valamennyire mi is – tényleg komoly esélyük lesz. Nem akarnak győzni most mindenáron, ők akkor is győztek, ha veszítenek, hiszen lefejeztek minden ellenzéki vetélytársat.

Végül arra is emlékeztetek, hogy a jelenlegi tendenciákat lényegében egyetlen eseménysorozat változtathatja meg. Ha a kormány vezetőiről, Orbán Viktorról vagy másokról olyan cáfolhatatlan, nagy hatású botrányt sikerül kirobbantani, ami felkavarja a magyar társadalmat, akkor az ellenzék új erőre kaphat. Ha ez elmarad, vagy a két fél kölcsönös botrányai kioltják egymást, akkor nem várható döntő átrendeződés.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, annyira zavaros.
Ki ölte meg Mészáros Beatrixot?

Győzni akarnak, de veszteni fognak. Orbán 10 éve tartó tényleges kiváló politikai tetteivel szemben az ellenzék csak alap nélküli ígérgetéshalmazt tud szembeállítani, valós alternatívát nem. Amikor leírva látjuk a programnak neveztt blöff-sorozatot, azt kritkusan ízekre lehet szedni.

Szerintem ez nem feltétlenül baromság. Bőven van benne racionalitás, ahogy azt a cikk is írja.

Viszont ez a típusú racionalitás eddig nem jellemezte Gyurcsányékat - lásd 2006.

Cseh katalin: "Olyan Magyarországot építünk fel, ahol a miniszterelnök nem a Türk Tanácsban érzi otthon magát."
Hanem a kanadai inuit és métis eszkimók között, akikre már felesküdött az állampolgársági eskütételén.

Én ausztráliait tettem. Ezért nem is akarok képviselő lenni, mert a kettős állampolgárság ezt Ausztráliában sem engedi meg. Nem is érthető, hogy az "orbáni diktatúrában" a kettős állampolgárság miért megengedett a képviselőknél, akiknek egyébként még hülye mentelmi joguk is van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés