Macron uniós vitát szeretne a radikális iszlámról

2022. január 12. 15:26
Az elnök többször is bírálta a Franciaországban tapasztalható „iszlám szeparatizmus” jelenségét.

Uniós vitát kezdeményez Franciaország a radikális iszlámról – írja a Euronews. A francia EU-elnökség tagállamokhoz eljuttatott feljegyzése szerint „A közelmúlt eseményei megmutatták, hogy az »istenkáromlás« fogalma rendkívül érzékeny, és a radikális iszlamisták minden áramlatát mozgósítja”. Emmanuel Macron francia elnök szerint sok muszlim úgy kér állampolgárságot Franciaországban, hogy nem fogadják el, hogy az országban az embereknek joguk van a blaszfémiához.

Macron ezt a Charlie Hebdo című szatirikus lap ügyére utalva mondta. Emlékezetes, hogy hét évvel ezelőtt radikális iszlamisták a lap által közölt Mohamed-karikatúrák ürügyét felhasználva támadták meg a Charlie Hebdo szerkesztőségét.

Franciaországban az elmúlt időszakban egyre szélesebb körben lépnek fel a dzsihadista erőszakkal szemben, aminek az is a része, hogy igyekeznek visszaszorítani a mecsetekben elhangzó gyűlöletkeltést is. Macron a közelmúltban többször is bírálta a Franciaországban tapasztalható „iszlám szeparatizmus” jelenségét.

Fotó: EU COUNCIL / POOL / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a Macron ennyire hülye vagy csak tetteti? Ők élnek együtt a muzulmánokkal évtizedek óta és úgy tesz, mint aki nem ismeri az iszlámot. És mit szeretne vajon megvitatni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés