Hollik: A baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet

2022. január 12. 13:37
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint sok kormány próbálkozott, de a Fidesz-KDNP-kabinetnek sikerült megszüntetni Magyarországon a hálapénzt.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek szerdán küldött videónyilatkozatában azt mondta: a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje világossá tette, hogy

szerinte az egészségügy üzlet, az ingyenes egészségügyi ellátás viszont illúzió.

Márki-Zay Péter azt is kijelentette, hogy drasztikusan magánosítani akarja az egészségügyet, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is, a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait pedig egyszerűen bezárná – tette hozzá.    

„Ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt politikája”

Hollik István úgy értékelte: ezek a javaslatok 100 százalékban a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikáját tükrözik vissza. Annak viszont ismert a végeredménye: 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be és bezárták a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait, illetve elvettek egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól, orvosoktól, ápolóktól. 2010-re a teljes egészségügyi rendszert csődbe vitték – összegzett.    

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólított fel: „ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt politikája”, hiszen a Fidesz-KDNP-kormány az egészségügy területén is sok fontos eredményt ért el. „Van tehát mit veszítenünk az egészségügy területén is” – jegyezte meg. Hangsúlyozta:

sok kormány próbálkozott, de a Fidesz-KDNP-kabinetnek sikerült megszüntetni Magyarországon a hálapénzt.

Hozzátette: a Fidesz-KDNP emellett megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, ezért az orvosok bére megtöbbszöröződött, az ápolók bére pedig jelentős mértékben emelkedett, valamint országszerte megújulnak a kórházak, szakrendelők, mentőállomások, háziorvosi rendelők. „Ne hagyjuk tehát, hogy visszatérjen a múlt, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra” – hangoztatta Hollik István.

(MTI)

A nyitókép illusztráció (MTI/Balázs Attila)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés