Az államfő szóvivője „Csehország állampolgáraként” bocsánatot kér Orbántól

2022. január 12. 11:32
Sok éles kritikát kapott Marketa Pekarova Adamova – aki két hónapja lépett hivatalba a cseh alsóház élén –, miután Orbán Viktor menesztését szorgalmazta, számol be a Bloomberg.

Marketa Pekarova Adamova, aki két hónapja lépett hivatalba a cseh alsóház élén, Orbán Viktor menesztését szorgalmazta – adta hírül a Bloomberg. A cikk szerint a fiatal képviselőnő január 8-i Facebook bejegyzésében így fogalmazott: „a csehek már leváltották Babist, nagyon remélem, hogy a magyaroknak is sikerül majd Orbán esetében. Fontos, hogy Magyarország áprilisban a változásra szavazzon, úgy, ahogy mi tettük”.

A cikk szerint a bejegyzésnek nagy visszhangja volt, sok éles kritikát kapott a politikai spektrum minden részéről, sőt, néhány ellenzéki vezető Adamova lemondását követelte. A lap azt írja, hogy Milos Zeman cseh államfő szóvivője, Jirí Ovcácek a Twitteren közölte, hogy „Csehország állampolgáraként” bocsánatot kér Orbántól. A cikk kiemelte, hogy a közelgő választások előtt Orbán szoros versenyben van az ellenzékkel, miután tíz évet töltött hatalmának konszolidációjával.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az Adam mondjon le, mert al-kal-mat-lan!

Nem ez a nőszerű képződmény kért bocsánatot, hanem Milos Zeman cseh államfő szóvivője.

Nem, én Pardubicky portert rekesz számra. És ez a cseh ifjú DKlárika hozhatja szomorúan április 4-én!
Felszabadító lenne! ;)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés