Adatradar: Rejtélyes ingatlanokat bérel közpénzen Szabó Tímea

2022. január 12. 16:51
A Párbeszéd politikusa egy kínai vegyeskereskedőtől vett ki irodát, s a hírlevelek szerint óbudai létére a hatodik kerületben lehet vele találkozni, írja a közérdekű adatigénylések portálja.

Az Országgyűlés honlapján fellelhető adatok szerint két irodát is bérel Szabó Tímea, számol be az Adatradar. A Párbeszéd politikusa a képviselői költségtérítés terhére egy rejtélyes kínai vegyeskereskedőtől bérel ingatlant, az előző ciklusban pedig egy spanyol üzletemberrel állt kapcsolatban. Legalábbis akkor a jelek szerint ugyanazt az irodát bérelte, amit a pártja és annak alapítványai is használt.

Kifőzdés, vegyesboltos

2018. november 11-vel az Országgyűlés Hivatalán keresztül határozatlan idejű szerződést kötött Wang Linxiao vegyeskereskedővel, valamint a főtevékenysége szerint irodai gépek beszerzésére és beszerelésére szakosodott Pezo Info Kft-vel. Egyiktől 223, a másiktól 130 ezer forintért, összesen tehát több mint 350 ezer forintért bérel irodát havonta. Wang Linxiaóról sokat nem lehet tudni. A Google a cégtárakon és az Országház oldalán kívül nem dob ki rá magyar találatot, mindezekből pedig annyi szűrhető le, hogy jelenleg Mammutfenyő Hungary Kft. néven visz egy vegyesboltot üzemeltető céget, korábban pedig egy kifőzdét vezetett.

A Pezo Info ugyanakkor a hírekbe is bekerült,

amikor a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2019-ben megállapította, hogy az Irodatechnikai és Pénztárgép Szervizek Országos Ipartestülete, valamint számos forgalmazó és szervizelő cég jogsértő magatartást tanúsított: egyeztették az áraikat és forgalmazói díjaikat (azaz kartelleztek) a pénztárgépek éves felülvizsgálatára, valamint ezekre vonatkozó ajánlásokat is közzétettek.

Az irodák címei még csak nem is nyilvánosak, legalábbis az országgyűlési képviselő oldalán nem közölte egyiket sem. Különféle hírlevelekben ugyanakkor a Paulay Ede utca 50. szám II. emelete kerül elő, mint olyan hely, ahol Szabó Tímeával találkozni lehet. Ez a Párbeszéd székhelyének és a Karácsony-féle párt alapítványának, a Megújuló Magyarországértnak a címe.

Paulay Ede utca 50.

A parlament.hu-n elérhető adatok szerint Szabó 2014 és 2018 között, tehát az előző választási ciklusban másoktól, az Augustín Marsa Serrats által vezetett Aramo Invest Kft.-től bérelt irodát havi 369 ezer forintért, tehát összességében a mostanihoz hasonló összegért. A madridi üzletember, akiről szintén nem lelhető fel túl sok információ a neten, 2018 után kiszállt a cégből, amely most többek között a beszédes nevű Paulay 50. Befektetési Kft. érdekeltségébe tartozik.

Egy közadatigénylésből tudható, hogy a Paulay Ede utca 50. II. emeletét a kérdéses időben a Párbeszéd alapítványa 502,5 Euró+áfa/hó áron bérelte az

Aramo Investtől, tehát nagyjából 220 ezer forintért.

Ajtó nincs megadva, ebből feltételezhető, hogy az emeleten egyetlen irodát adtak ki, amit vagy szokatlan módon hárman (a párt, az alapítvány és Szabó Tímea) béreltek egyszerre (ez esetben elképesztő kb. 700-800 ezer forintos áron), vagy arról van csupán szó, hogy a Párbeszéd a közpénzek terhére csökkentette irodai kiadásait. Szabó Tímeának nincsen köze a VI. kerülethez, hiszen a vagyonnyilatkozata szerint Óbudán lakik, és ott is indul a választáson.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés