Tizennyolc migránst azonosított az olasz rendőrség a szilveszteri szexuális támadások kapcsán

2022. január 11. 11:13
A szexuális zaklatásokat bandába verődött külföldi származású fiatalok követték el összesen kilenc nő ellen.

Tizennyolc támadót azonosított az olasz rendőrség és a milánói nyomozó ügyészség a szilveszter éjjel történt szexuális zaklatások ügyében, amelyet bandába verődött külföldi származású fiatalok követtek el összesen kilenc nő ellen – írja a Corriere della Sera és a Repubblica.

Az elkövetők közül hárman 15 év alattiak, tizenöten pedig 15 és 21 év közöttiek, és mindannyian külföldiek, vagy észak-afrikai származású olaszok, akik Milánó és Torinó külvárosaiban laknak.

Mint arról mi is beszámoltunk: húszéves német nők arról számoltak be, hogy több más turistához hasonlóan ők is a Dóm téren akarták ünnepelni a szilvesztert. Hirtelen viszont egy csoport arabul beszélő férfi vette őket körbe, akik lökdösni és fogdosni kezdték őket. Állításuk szerint legalább harminc férfi volt a csoportban, és hiába próbáltak védekezni, nem tudtak. Egyikük szerint volt egy pont, amikor egyszerre tizenöt kéz fogdosta őt. Az esetről valaki videót is készített.

A nők szerint hiába kiabáltak segítségért, senki sem segített nekik. Azt állítják, a rendőrök is látták az egészet, mégsem léptek közbe.

A férfiak egy tizenkilenc éves lányt is ugyanígy vettek körbe aznap éjjel, amiről szintén készült felvétel. A beszámolója szerint előbb azt hitte, ki akarják rabolni, ezért átadta nekik a táskáját, de még azután sem hagyták békén, fogdosni kezdték.

Nyitóképünk pusztán illusztráció. Fotó: Bernd von Jutrczenka / DPA / AFP

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés