Elhunyt David Sassoli, az Európa Parlament elnöke

2022. január 11. 7:24
December 26-án súlyos egészségügyi állapotban szállították kórházba. 65 éves volt.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn az Európai Parlament elnöki kabinetje közölte, hogy David Sassolit, az Európai Parlament elnökét december 26-a óta egy olasz kórházban kezelik, az immunrendszerét érintő megbetegedés súlyos komplikációja miatt.

Kedden hajnalban, a súlyos betegség következtében, 65 éves korában elhunyt, David Sassoli.

Cuillo Twitteren arról tájékoztatott, hogy Sassoli kedden 1 óra 15 perckor hunyt el az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban található Aviano település kórházában. A temetés időpontját és helyét a következő órákban közölik – tette hozzá.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke így búcsúzott Sassolitól: „Mélyen elszomorít egy nagyszerű európai és büszke olasz szörnyű elvesztése. 

David Sassoli együttérző újságíró volt, az Európai Parlament kiváló elnöke, de mindenekelőtt kedves barát.”

Sassolit december 26-án súlyos egészségi állapotban kórházba szállították Olaszországban. Kezelésére az immunrendszerének elégtelen működése miatt kialakult súlyos szövődmények miatt volt szükség – tájékoztattak. Ekkor minden hivatalos programját törölték.

Sassoli nem először került kórházba egyészségi problémák miatt. Az EP elnökét szeptemberben egy strasbourgi kórházba vitték súlyos tüdőgyulladás miatt. Akkor a politikus több mint két hónapig nem tudta ellátni feladatait.

Rövid életrajz

David Sassoli 1956. május 30-án született Firenzében. Több mint 10 éven át tagja volt az Európai Parlamentnek,

miután az újságírásról a politikai pályára váltott.

A szocialista politikus pályafutását újságíróként kezdte a római Il Tempo napilapnál, majd egyebek mellett a RAI olasz közszolgálati televízió esti híradójának műsorvezetője volt mielőtt 2009-ben az olasz Demokrata Párt (PD) tagjaként az Európai Parlament képviselőjévé választották. 2019. július 3-tól volt az Európai Parlament elnöke.

Az Európai Parlamentben az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjának tagja volt, amely az Európai Néppárt (EPP) után a második legnagyobb képviselőcsoport az uniós parlamentben. Nős, két gyermeke született.

Információk szerint a Sassoli utódjának megválasztásáról szóló szavazás első fordulóját várhatóan az Európai Parlament jövő héten tervezett strasbourgi ülésének keddi munkanapján tartják.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár érte, kiváló ügynök volt.

Sajnos, nem lehet tisztelettel lenni minden embernek mondott lény halálához, és nem lehet emberi módon hangot adni a véleményünknek.
Ennek egyetlen oka, hogy keresztények vagyunk, nem hülyék.
Az ilyen David Sassolikról mondja a másik féregember, Gyurcsány: Mártha Imréről: „Tisztességes, felkészült, okos ember. Hazafi”...

"Olasz szocialista elnököt választott az Európai Parlament
EUROLOGUS 2019.07.03. 13:05

Azoknak vagyunk a gyermekei és az unokái, akik megtalálták a megoldást a történelmünket mérgező nacionalizmusra – mondta David Sassoli a beiktatási beszédében.
Megválasztotta az elnökét a hét elején újjáalakult Európai Parlament. Az Európai Unió képviselő-testületét az olasz szociáldemokrata David-Maria Sassoli fogja vezetni a következő két és fél évben."
"David Sassoli a beszédében és a beiktatása után tartott sajtótájékoztatóján is sürgette az európai kormányokat, hogy egyezzenek meg az új európai menekültügyi szabályokról. Az Európai Parlament már 2017 novemberében elfogadta a saját álláspontját, és azóta várja, hogy leülhessen tárgyalni a kormányokkal a menekültfogadási szabályok reformjáról, más néven az új Dublin-rendeletről."
David Sassoli elmondta: „a civil szervezetek tudják, hogy az Európai Parlament kapui nyitva állnak előttük, és megígérem, hogy ezentúl még szélesebbre lesznek nyitva.”
Egy féreg volt az utóbbi időben igen igen elszabadult Soros-féreginvázióból.

Kiváló volt a férgek közül, elvégre EU-elnökségi rangot kapott.
Íme, a magyar féregtársak:
NÉMETH PÉTER
(Hírklikk)
MIÉRT NEM ZAVARTUK EL EDDIG ORBÁNÉKAT?

A CIA AZ UTOLSÓ MENTSVÁRUK
Az amerikai titkosszolgálat beavatkozásában reménykedik az SZDSZ egykori kampányguruja.

JUSZT LÁSZLÓ
(Facebook)
HOGY A VÁRBAN LOPNAK, AZ MIÓTA A MINISZTERELNÖKSÉG FELKÖLTÖZÖTT ODA, NEM KÉTSÉGES

JÁMBOR ANDRÁS
(444)
A LEGTÖBBEN AZÉRT JÖNNEK ALÁÍRNI, HOGY SEGGBE RÚGJUK A FIDESZT

Sassoli elvtársat is utolérte a karma.

Béke poraira.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés