Hazánkba készül az izraeli külügyminiszter

2022. január 11. 11:24
Közben Naftali Bennett megköszönte Orbán Viktornak, hogy kiáll Izrael mellett a nemzetközi plénumon – írta meg hétfő este a Haaretz című izraeli lap.

A haaretz.co.il beszámolója szerint hétfő esti megbeszélgetésükön Naftali Bennett megköszönte Orbán Viktornak, hogy kiáll Izrael mellett a nemzetközi plénumon. Yair Lapid külügyminiszter eközben magyarországi látogatásra készül, de ebben a koronavírus járvány egyelőre megakadályozta.

Yair Lapid külügyminiszter korábban hevesen bírálta Benjámin Netanjahu akkori izraeli miniszterelnököt Orbán 2018-as fogadása miatt. Ennek ellenére most részt vett a telefonbeszélgetés lebonyolításában, és az elmúlt hónapokban többször is beszélt magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel.

Lapid hivatalos magyarországi látogatást is tervez, amelyet már kétszer is beterveztek, de a koronavírus miatt mindkét alkalommal lemondtak – írja a haaretz. Bennett telefonhívása Orbánnal Magyarország kérésére, a Nemzetbiztonsági Tanáccsal és a Külügyminisztériummal együttműködve zajlott – írja a lap.

Bennett közleménye szerint megköszönte Orbán Viktornak, hogy Magyarország határozottan támogatja Izraelt a nemzetközi fórumokon, és megállapodtak abban, hogy folytatják országaik kétoldalú együttműködését és rendszeres kapcsolatot tartanak fenn.

Az izraeli lap megemlíti azt is, hogy áprilisban választásokat tartanak Magyarországon, amelyeken Orbán a hat ellenzéki párt szövetségével áll szemben. „Ideológiájukat tekintve ezekben a pártokban szinte semmi közös sincs. Ide tartoznak a szocialisták, a liberálisok és a Jobbik is, amely korábban szélsőjobboldali párt volt” – áll a cikkben.

Fotó: ISRAELI PRIME MINISTRY PRESS OFF / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés