Tartsunk már Nyugatra!

2022. január 10. 7:06

Kovács Zoltán
Élet és Irodalom
Márki-Zay bármihez nyúl, abból arany lesz.

„Márki-Zay nem olyan politikus, amilyet az ellenzék megszokott, de ne feledjük, megnyerte az előválasztást, és az előválasztás alapmegállapodása szerint az abban részt vevő pártok beállnak a győztes mögé. Ha jól értem, sokak szerint ezt kellene most felrúgni – és ezzel persze kidobni öt sikeres hónapot, vele együtt az ellenzék utóbbi másfél évtizedes gyászos történetének egyetlen innovatív akcióját. Márki-Zay kiszorítása ezt jelentené. Meg föladni ízlést és az adott szóhoz való ragaszkodást, amit mi, ellenzékiek mindig oly nagyon büszkén emlegetünk.

Márki-Zay néhány éve meglepetésre kormányzati túlerővel szemben nyert ellenzékből, majd még nagyobb meglepetésre még nagyobb kormányerővel szemben győzött a legutóbbi önkormányzati választáson. Két ilyen győzelemmel érkezett az előválasztáshoz, ahol megint nyert. Ilyenformán az ellenzék nyerő típusának egyik ritka példánya, ezt akarja most ledobni magáról a nyerni vágyó finnyás ellenzék. A győzelem persze egyáltalán nem biztos vele sem, de tény, Márki-Zay politikusi pályájának legújabb időszaka a politikusi Midasz-idő, amikor bármihez nyúl, abból arany lesz.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kovácsnak! Nem arany az, hanem csak trombita réz:-)))))))

Egyetértek! Tartsuk meg Maki Fehérzajt a jelenlegi státusban! Amíg csak lehet!

"Márki-Zay bármihez nyúl, abból arany lesz."

Hajjaj. Magyarország nem Hódmezővásárhely, és nem is BelPest, és a kampány során a képességeiről nap mint nap megbizonyosodhatunk, hogy mi mindenhez nyúl, és az mivé változik.

Na de majd április után okosabbak leszünk, hogy Márki-Zay tényleg zseni, vagy csak futóbolond.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés