Márki-Zay Péter ma esti szereplése sem hozott minket közelebb a kormányváltáshoz

2022. január 9. 20:29

Nagy Attila Tibor
Facebook
Kiderült, hogy Márki-Zay nem antiszemita, elvégre van olyan zsidó a Fideszben, akit ő nagyra tart.

„Márki-Zay Péter ma esti, mintegy másfél órás Facebook élő videós szereplése sem hozott minket közelebb a kormányváltáshoz. Egy jó kampány arról ismerszik meg többek között, hogy többnyire uralja a helyzetet: az üzenetei átmennek az országos nyilvánosságban, képes a saját témáit az ellenfelekre kényszeríteni, akár meglepni őket.

Ehhez képest az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ismételten hosszúra sikerült monológja jelentős részét az őt ért támadásokra való reagálással töltötte. Megtudhattuk, hogy nem csak a kormánysajtó a hibás, de az ellenzéki médiumok is vagy magukat annak álcázó ellenzékiek... Ha jól számoltam, csak egyszer, de megint szó volt az ellenzéki árulókról.

Kiderült, enyhült a feszültség közte és a többi ellenzéki párt között, de még mindig maradtak a vitás kérdések (»óriási pártfinanszírozási kérdések is vannak«, fogalmazott szó szerint) és ezek majd akkor kerülnek nyugvópontra, ha a közös listában és a programban lesz megegyezés. Márki-Zay csak fogcsikorgatva »engedte el« a hetedik frakciót, de viszonzást vár el cserébe...

Napokon belül megszülethet a megállapodás, ugyanakkor a kampány hatékonyságát növelni kell, mert – mint mondta – »elfogadhatatlan az, hogy egy ellenzéki kampány sikere azon múljék, hogy a hatpártból az egyiknek valamelyiknek vonal, vessző, szó, satöbbi nem tetszik. Tehát egy kampányban nem lehet egy vétóval lelassítani egy döntést, egy arculat elfogadását ésatöbbi, ebben egyetértettünk a pártok vezetőivel« (Nemrég Jakab Péter Jobbik-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a konszenzusos döntési módszer igenis érték). Minden »megaláztatásra«, »szenvedésre« hajlandó Márki-Zay a kormányváltás érdekében. Ezek az erős szavak mutatják, jócskán maradtak ellenérzések.

Megtudhattuk azt is, hogy nem értett egyet frissen kinevezett sajtófőnökével, aki a néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatón nem engedte meg neki, hogy válaszoljon más témában a kérdésekre. (Nos, megfigyelve több magyarországi és külföldi kampányt, olyan még nem volt, hogy egy kampány sajtófőnöke nyilvánosan mond ellent a miniszterelnök-jelöltnek/elnökjelöltnek, aki néhány nap múlva helyreteszi nyilvánosan a sajtófőnökét.

De Márki-Zay kampányában ezt is lehet...De hogy ez a jelölt tekintélyét nem emeli, az eléggé valószínű. Hiszen, ha őneki kvázi megtiltja a kamerák előtt a sajtófőnöke a válaszadást, miért higgye el a választó, hogy kellően kemény, határozott tud lenni Orbán Viktorral szemben?)  De kiderült az is, hogy Márki-Zay nem antiszemita, elvégre van olyan zsidó a Fideszben, akit ő nagyra tart. Az is talán tisztázódott, hogy nem akar magánosítást, azt a Fidesz akarja valójában.”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Istenem, lehet ezt még fokozni? Próbálok rá szavakat találni, de ekkora mértékű inkompetenciára nincsenek jelzőim.

Nincs mese, be kell zárni Fletó szemlőhegyi villájának a pincéjébe, és a választásokig nem kiengedni.

Ezt a csatát már Blücher is hagyná veszni...nem fordulna vissza.

MZP nem indított terrortámadást....
Nagy szerint az segítene az ellenzéknek.

Jaj, dehogy akarom én elhallgattatni, sőt! De ha ők tényleg el akarják, akkor ez lenne az egyetlen megoldás. Egy nyápic sajtótitkár nem fogja megállítani ezt a nagyformátumú zsenit. :)

Pontosan. Soros úgy látta, ez az eszelős esélyesebb baltafejű Klárikánál , és levette Kláriról a kezét. Szerencsére a nyugati lipsi sajtó annyi hurrá-optimista hülyeséget írt össze erről az eszement baromról, hogy azok alapján Soros most óriásit tévedett. De legalább jó sok pénze fogja bánni.

Feladták, ez látható. Bíznak még a csodában, de védeni már csak a leg elvakultabbak védik ezt az eszelős hülyét.

Tény, hogy valami nagyon nem stimmelt avval az előválasztással. Hogy lehet ,hogy akkor egy hét alatt 600 ezren szavaztak, most meg nem tudnak összeszedni tyúkszaros 200e aláírást egy hónap alatt?

Megtudhatom, hogy ki értette meg, amit Blücher kapcsán írtam?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés