A magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan

2022. január 9. 11:34

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Aztán meg persze ott van, hogy van egy közös életünk. Miénk, magyaroké. Meg hát ugye európaiaké.

„Rendbe kellene tenni a menekültkérdés alapvitáját, mielőtt minden összekuszálódik.

A mi világunk ahhoz ragaszkodik, hogy az élet elsőbbséget élvez. Ez nem liberális hablaty, ez a humanista minimuma keresztényeknek, konzervatívoknak, agnosztikusoknak, baloldaliaknak és így tovább.

Ebben a tárgyban a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan.

Aztán meg persze ott van, hogy van egy közös életünk. Miénk, magyaroké. »nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton…«. Meg hát ugye európaiaké.

E két szempont sokszor konfliktusba kerül. Mások életének védelme és saját életmódunk védelme.

Ha megtanulunk erről szépen beszélni, ha össze tudjuk egyeztetni ezeket a megfontolásokat, ha megértjük, hogy mikor melyik, hogyan, miért élvez elsőbbséget, akkor lesz tisztességes menekültpolitikája hazánknak és Európának.

Eddig inkább egyoldalúság volt.

De talán.”

(Fotó: MTI)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az erőszakoskodó menekült az elfogadhatatlan. Én sem erőszakoskodtam, amikor menedékjogot kaptam az 1951-es Genfi Menekültügyi konvenció alapján.

Gyurcsány elfelejti, hogy "csak Orbán telepített be migránsokat" / Márki-Zay Péter /...

A legnagyobb gazember az, aki bátorít másokat a szülőhazájuk elhagyására, sokszor vissza nem csinálható zsákutcába terelgetve őket. Azt ugyanis senki nem tudja előre, hogy a hazátlanság mit fog jelenteni másoknak.
Nagyon gyanús nekem az a sátáni csönd, ami a menekültkérdésnek ezt az oldalát körülveszi. A látszólagos emberiesség burkába csomagolt embertelenség, amit például ez a Gyurcsány elvtárs is itt bemutat.

Már bejegyzéseddel is azt igazolod, hogy sátáni csönd van. Csak felmented a hallgatókat agyi kapacitásuk miatt.

Magyarország ma Európában az ígéret földje. Amerikai rokonaink tanulnak magyarul, s készülnek ide költözni. Egyetemi tanár, orvos és vállalkozó. A rabbim sem tanácsolja, hogy elhagyjam ezt az országot addig, amíg nem győz az ellenzék, amely muszlim országgá változtatja ezt a földet, ahol a ma itt élők másodosztályú rabszolgává válnak. A rabbim szerint ennek vezénylője Gyurcsány Ferenc, kiszolgáló csapata az ellenzéki koalíció.

Basszus, kimegyek a Pozsonyi útra, megnézem a kirakatokat addig, amíg a muszlimok a DK vezetésével be nem deszkázzák.

Tulajdonképpen a Ti, szakemberek, a normalitás megszólalását várjuk, köszönet azért , amiért megtetted. Az ember olvassa a nemzetközi hírforrásokat, s nehéz összerakni a hiteles diagnózist. Bizonyos trendeket érzékelünk. Van olyan biológus barátom, aki szerint túl sokan vagyunk a Földön, már Európában is, és ha hozzánk jön még néhány tíz-húsz-ötven millió politikai-klíma menekült, akkor mi is megválthatjuk a jegyünket az űrutazásra. De addig mi a tipped, hogyan éljünk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés