Szomorú vagyok

2022. január 8. 21:35

Németh Péter
Népszava
Arról van szó, hogy Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere, a főváros díszpolgára egyre jobban beszáll a kampányba – a Fidesz oldalán.

„Szomorú vagyok. Tudom, hogy az érzelmi állapotom pillanatnyi állása nem nagyon tartozik az olvasóra, mentségül csak annyit, hogy szomorúságom nevezhető közéleti szomorúságnak is. Arról van szó, hogy Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere, a főváros díszpolgára egyre jobban beszáll a kampányba – a Fidesz oldalán. A rosszkedvem magánrésze annyi, hogy kifejezetten tiszteltem Tarlóst, mondhatom, személyesen is jó volt a kapcsolatunk – miért írom múlt időben? –, és bár sok mindenben nem értettünk egyet, de ez a különbség egyikünket sem zavarta. Úgy tartottam, nem a politikai, ideológiai különbözőségünk a lényeg, hanem az emberi karakter: az, hogy őszinte, korrupciótól mentes, olykor kifejezetten nyitott emberként gondolhattam rá. Szeretett persze karcosan fogalmazni, nem kímélte az elődjét, de azért képes volt távolságot is tartani az Orbán-rezsimtől. Büszkén és rátartin vezette a fővárost, miközben persze ennek a rátartiságnak időnként voltak erősen torz megnyilvánulásai is.

Mégis: a távozása után – szándékosan nem bukásról beszélek – is tartotta magát a független, immár nyugdíjas politikus szerepéhez, annak ellenére, hogy jól fizető munkát, irodát és egy szűk stábot is biztosított számára a miniszterelnök. Ez a független imázs azonban egyre gyakrabban foszladozni kezdett; meglehetős sarkossággal szállt be az utód támadásába. A kezdeti óvatos kritikai hangvételt egyre inkább felváltották a durvább mondatok, de többnyire nem mozdult ki a Budapest-témakörből. Most azonban szintet lépett. Durván nekiment az ellenzéknek, és olyan területekre merészkedett, amelynek nyomán elő kellett húznom a sztereotip megállapítást: nincs ingyen ebéd. Ebben a rendszerben nem létezhet, hogy valakit az állam kasszájából fizetnek, és cserébe nem rója le a tartozását, azaz nem járul hozzá a lejárató kampányhoz.”

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kizárólag Bajnai Gordonnak, Kuncze Gábornak, Lendvai Ildikónak, Szekeres Imrének, Haraszti Miklósnak, Kőszeg Ferencnek, Békesi Lászlónak stb. stb. egy szóval a komplett ex-MSZP-SZDSZ-nek szabad beavatkoznia a kampányba.

Tarlósnak nem szabad.

Unalmasan kiszámítható ez a dialektika, Németh elvtárs.

Gondolom Tarlós is szomorú volt, amikor látta, hogy egy dilettáns, mindenre is alkalmatlan bohóccal váltották le, aki különféle visszaélésekkel gyanúsította, miközben szétlopják Budapestet.

Tévedsz Nemethtel együtt. Tarlós csak az igazság oldalán és mellett szólal meg és csak és kizarólag fővárosi ügyekben.

Én úgy emlékszem, nem Tarlós kezdte. Az a gerinces Karácsony kezdte áthárítani a felelősségét az elődjére... több területen is. Ezek után ne csodálkozzon senki, ha nem marad csendbe Tarlós ...

Akkor bezzeg nem szomorkodtál, amikor Demszky beszállt 2018-ban a választásokba. Tudod, amikor megkergette Bohár Danit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés