Varga Judit egy lengyel lapnak: Nem engedünk a nyomásnak

2022. január 7. 13:13
„A marxizmus most nyugatról támad, nem pedig keletről” – nyilatkozta a magyar igazságügyi miniszter a Wpolitycének.

Varga Judit: „Nem engedünk a nyomásnak" (2022.01.07.) Varga Judit igazságügyi miniszter interjút adott, amely a Siecitől átvéve most a Wpolitycében jelent meg. Az interjú során szóba kerültek többek között a 2022-es áprilisi választások, és az arra vonatkozó előzetes közvélemény-kutatások, a Helyreállítási Alap és a magyar kormány konzervatív értékei is.

„A jövő évi választások kulcsfontosságú szerepet játszanak”

A miniszter kiemelte, hogy nyilvánvalóvá vált az, hogy Brüsszel meg akar szabadulni a magyarhoz hasonló konzervatív kormányoktól. Kitért arra, hogy áprilisban intenzív kampány vár Magyarországra, mert a jövő évi választások kulcsfontosságú szerepet játszanak. Egyelőre

ahány közvélemény-kutatás, annyi különböző felmérés

jelenik meg a választásokkal kapcsolatban.

„A posztkommunista pártok politikai szövetségre léptek az antiszemita mozgalommal, ezzel is megerősítve azt a tényt, hogy meg akarnak ragadni minden lehetőséget és eszközt, amivel a kormányt támadhatják” – fogalmazott a miniszter az ellenzékre utalva. „Az ilyen cselekedetek gyakran ostobának és hatástalannak tűnnek számunkra, de komolyan kell vennünk őket, mert nagy a tét” – jelentette ki.

Az interjú során szóba került az uniós és a nemzeti jog közötti viszony is

„Szeretném hangsúlyozni, hogy mi Lengyelország oldalán állunk. A nemzeti alkotmányok és az uniós jog közötti határokat a szerződések szigorúan szabályozzák, és nem sérthetők meg önkényesen. Az uniós intézményeknek meg kell érteniük, hogy egyszerűen nem korlátozhatják a nemzeti szuverenitást. Ha a történelmünket nézzük, sok hasonlóságot fogunk látni országaink között.

Még mindig a kommunista elnyomásról van szó,

és ez még mindig jelen van az emberek elméjében, gondolataiban” – jelentette ki.

A miniszter kiemelte azt is, hogy politikai támadások érik Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt is, de az erre vonatkozó tárgyalások hamarosan lezárulnak. Varga Judit az interjú során kiemelte a magyar családpolitika vívmányait és a legfrissebb családtámogatási intézkedéseket (pl. tizenharmadik havi nyugdíj visszaállítása, a fiatalok huszonöt éves korig fennálló jövedelem-adó mentessége stb.) is. Az igazságügyi miniszter a genderfilozófiával kapcsolatban megjegyezte, hogy ez a marxizmus új köntösben való visszatérése. „A marxizmus most nyugatról támad, nem pedig keletről” – tette hozzá.

„Országaink sokat szenvedtek a szovjet megszállás,

később pedig a kommunista időszakban a diktatúra miatt. A keleti és a nyugati diktátorok, akik uralni akarták Közép-Európát, mindig is keményen küzdöttek a lengyel és a magyar nemzetet összekötő kapocs ellen. Mindig egymás mellett álltunk, és küzdöttünk a legszentebb kincsért, a szabadságért” – zárta gondolatait az igazságügyi miniszter.

(Fotó: MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol van mónuskároly és ti többiek?
Meló van, gyertek!

Aki enged, azt eltapossák. Aki kitart, az túlél. (Eddigi életem tapasztalatai zanzásítva.)

https://444.hu/2022/01/07/10-e..

Lölő vigyázz!
Neked akkor 65.000 év lesz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés