Az ellenzék összehozta a választási programját: még a macska is szivarozni fog!

2022. január 7. 20:29

Ódor János László
Kontra
2002-es Medgyessy-utánérzésünk van: csak nehogy megint kifogyjanak mások pénzéből!

„A hosszúra nyúlt karácsonyi-újévi szünet brutális és bulváros politikai vonatkozású hírei (Homonnay, Jakabék magánéleti válsága...), valamint Márki-Zay már-már gyanúkeltő lecsúszása után azért csak megérkezett a kőkemény szakmai munka eredménye:

Vajúdtak a hegyek, és szültek nekünk egy anabolikus szteroidokkal felpumpált, félig vak, meddő, tízkilós, klónozott egér-patkány hibridet.

Srácok, ez már tényleg majdnem kész van, de már most nagyon jó!

Elkészült az ellenzék majdnem végleges programja. Mi pedig mohón vetjük rá magunkat a szellemi táplálékra, hiszen egy kiváló, szakmai, összellenzéki, integratív kormányzással mindenki jól fog járni. Mi is. Hacsak nem tesznek minket földönfutóvá a fideszesség vádjával. De miért is tennének ilyet?

Akkor kezdjük el öncélúan, kontextusából kiragadva elemezgetni kedvenc pontjainkat! Mert bár a Fidesz történelmi lehetőséget szalasztott el, és borzasztó állapotban van a gazdaság, azért úgy látszik, mégis maradt némi pénz: 

Nem emelnék az adókulcsokat, de igazságosabbá tennék az szja-rendszert: gyanús. Ilyet hogy lehetne? Esetleg egy még alacsonyabb sáv bevezetésével? A minimálbér utáni adómentességgel? Hú, mintha lett volna már ilyen: mindenkit minimálbérre jelentettek be a cégek, a többit meg fizették zsebbe. Kiváló módszer lenne. Egyszer már bevált, minek változtatni győztes csapaton? Boldog 2000-es évek...”

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem is értem, miért nem ígérnek mindenkinek kétszerannyi pénzt, azt mindenki értené. Ígérni a legkönnyebb, hatalmon meg úgyis az lenne, hogy Orbán miatt nem tudnak adni - és közben eladnának mindent, emelnék az adókat és hiteleket vennének fel, ahogy azt mindig is tette a baloldal.
Tényleg, Karácsony ígéreteivel mi a helyzet, mennyi teljesült közülük?
http://www.igeretfigyelo.hu/ka..
Érdemes végignézni, ami nem kormánypénzből történt (CT, MRI program), az vagy egyszeri vagy szimbolikus jelentőségű. És ez még egy baloldali szimpatizáns által összeállított lista, ahol a Karácsony tevékenységét rózsaszín szemüvegen át nézik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés