Magyar nemzeti girlboss

2022. január 6. 14:02

Rosenfeld Annajuli
Mérce
Orbán Viktor bebizonyította, hogy még nem ment el teljesen a józan esze.

„Orbán Viktor bebizonyította, hogy még nem ment el teljesen a józan esze, amikor a december 21-ei kormányinfón bejelentette Novák Katalin családokért felelős tárca nélüli miniszter államfőjelölését. Ez az egyébként logikus és racionális döntés nem kis meglepetést okozhat a kormány eddigi nő- és családpolitikáját tekintve. Hiszen nem is olyan rég még határozottan a konyhába szánta a nőket a miniszterelnök – természetesen csak azután, hogy az összes többi gondoskodási munkát is elvégezték a felelős állami szektorok helyett –, és maga Novák Katalin is inkább képviselte a karácsony előtt papírzsebkendővel önfeledt áhítatban ablakot pucoló magyar női eszményt.

A korral azonban haladni kell, egyébként is előre megyünk, és nem hátra, a választások közeledtével pedig rétegenként kell megvenni a választópolgárokat. Ebben a konkrét esetben ezúttal a társadalom aktuális igényeinek megfelelő girlboss-narratíva lett előhúzva a kalapból, mint a kormány legújabb identitáspolitikai trükkje. Orbán ezzel a gesztussal végleg le tudja rombolni a róla kialakult hímsoviniszta képet, illetve előtérbe tudja helyezni a 2022-es választási kampány egyik kulcselemét, az identitás- és családvédelmet, hiszen ennek az arca Novák.

A »girlboss« azaz »csajfőnök« vagy »női vezető« koncepciója mindenkinek ismerős lehet, ha máshonnan nem, akkor olyan népszerű, nőknek írt sikerkönyvekből, mint dr. Várkonyi Andrea bestsellere.

A girlboss olyan magabiztos, ambíciózus, önálló nő, aki a férfiak által uralt üzleti életben is sikeres tud lenni. A girlbossok jellemzően felső-középosztálybeliek, akik alapvetően jó körülményekből és adottságokkal indulnak az életben.”

Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Frusztrált? Inkább irigyek.

Az irigységről a rabbi azt tanítja: az irigység önmagunk megverésének, legyőzésének útja.
(Middot Series #9 - Envy: The Path to Self-Defeat
Jan 14, 2017 | by Rabbi Shraga Simmons, www.aish.com)

Tudom, családi tapasztalat, egy zsidó számára nehéz megemészteni, hogy valaki nem zsidóként is értelmes, okos lehet, akár több nálam.....s ilyenkor jön a lejáratás.

"
A feminizmus célja nem lehet a struktúrán belüli, csakis a teljes strukturális változás, a nők felszabadítása csakis egy szolidáris társadalom megvalósulásával érhető el, amely nem összeegyeztethető az individualista, karrierista törekvésekkel.
"

Azt kommunizmusnak hívják, nem feminizmusnak. Nem kéne folyton hazudozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés