„Rendőrállam”

Elnézést kért a rendőrség a Kutyapárttól, amiért jogszerűtlenül akadályozták aláírásgyűjtésüket

2022. január 6. 18:00
A párt szerint „teljesen korrekt” a rendőrség gesztusa.

Helyt adott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kifogásának a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi határozatában, és közölte, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság jogsértő módon járt el, amikor a Fudan Egyetem ügyében szervezett aláírásgyűjtés befejezésére utasították a kétfarkús „passzivistákat”.

2021. december 29-én a kétfarkúsok aláírást gyűjtöttek a város Kazinczy és Határ útjainak sarkán, amikor két rendőr megjelent kora délután. Kérték a közterület-használati engedélyeket, amikkel a gyűjtők nem rendelkeztek. Miközben összepakoltak, jelezték a rendőröknek (akik parancsnoka is a helyszínre sietett), hogy tudtukkal nem kell engedély aláírásgyűjtéshez. A parancsnok ezt másképp látta, szerinte tettüket a gyülekezési törvény szabályozza, előre be kellett volna jelenteniük a pultozást.

Az NVB határozata szerint a rendőrség rosszul hivatkozott a jogszabályokra, „jogi tájékoztatása szakszerűtlen volt”, tévesen állították, hogy a standolás a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik. A rendőrkapitányság parancsnoka maga is megállapította, hogy az intézkedés jogszerűtlen volt, így a kapitányságnak „a további jogsértéstől való eltiltása okafogyottá vált”. A parancsnok ezek mellett elnézést is kért az MKKP társelnökétől és a „passzivistáktól”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés