Online tartják meg a Sundance Filmfesztivált

2022. január 6. 17:10
Eredetileg személyes részvétel mellett tartották volna meg a neves fesztivált. Csak aztán jött az omikron.

Idén a pandémia miatt csak virtuálisan rendezik meg a Sundance Filmfesztivált – jelentették be a szervezők szerdán. A Variety.com felidézte, hogy a korábbi tervek szerint a utahi Park Cityben január 20. és 30. között akarták megtartani a független filmmustrát. A tavalyi megoldáshoz hasonlóan a vetítések mellett virtuálisan is megtekinthetővé tették volna a produkciókat azok számára, akik személyesen nem tudtak volna odautazni.

A szervezők azonban szerdai közleményükben világossá tették, hogy a fesztivált ebben a hibrid formában idén nem tudják megrendezni:

a koronavírus-járvány új hulláma miatt a közönség számára személyesen nem tartanak sem vetítéseket, sem közönségtalálkozókat.

Ugyanakkor hozzátették: „a közönség azért idén is megtapasztalhatja a fesztivál varázsát és energiáját”. A filmek, a kiterjesztettvalóság-programok és a filmesekkel, színészekkel való beszélgetések virtuális portálokon át lesznek elérhetők.

A soron következő nagyobb rendezvények közül a pandémia miatt a közelmúltban törölték a Grammy-díjátadót, a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivált, az amerikai filmakadémia éves kormányzói díjátadóját és az észak-amerikai filmkritikusok díjkiosztójának (Critics Choice Awards) tervezett közvetítését is.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés