Német lap: A forint jelentősen stabilizálódott az utóbbi időben

2022. január 5. 11:06
A Frankfurter Allgemeine Zeitung arra is kitért, hogy míg Horvátország, Bulgária tervbe vették az euró bevezetését, addig Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia nem tagja az euróövezetnek.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung közölte, hogy a lengyel központi bank tovább küzd a növekvő inflációval és 2,25 százalékra emelte az irányadó kamatlábat. Eközben Magyarországon már 2,4 százalék, Csehországban pedig 3,75 százalék a kamatláb.

Valuták harca

A cikk megjegyezte, hogy a magyar forint árfolyama jelentősen stabilizálódott az utóbbi időben, és ugyanez vonatkozik a zlotyra is, azonban mindkét valuta az elmúlt évben már jóval erősebb volt. Az írás arra is kitért, hogy míg Horvátország és Bulgária tervbe vették az euró bevezetését, addig

Lengyelország, Csehország, Magyarország és Románia nem tagja az euróövezetnek, és nem is áll szándékukban belátható időn belül bevezetni az eurót.

(Fotó: Szent István király arcmása a 10.000 forintos címleten. A 2019. év végén a Magyar Nemzeti Bank befejezi a bankjegyek korszerűsítését. A biztonsági elemek,- hologram fólia, színváltó nyomat, biztonsági szál, metszetmély nyomtatás, illeszkedő jel, vízjel, vakjel mellett megtartva a több évtizedes grafikai tradiciókat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

(Szóvégi Ó mindig hosszú.
Ugrottam - ugró)

Jobb lenne külföldiek kezébe adni azokat a papírokat? Nektek ez a mániátok, külföldieket a magyar gazdaságba, mindent a külföldieknek! Ez az ellenzék egyetlen reménye, csak ezzel tudnak fizetni a támogatásért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés