Hatástalanított Márki-Zayjal mennek neki a választásoknak

2022. január 5. 10:52

Bencsik Gábor
Facebook
A kérdés, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester föllázad-e.

„Az elszabadult hajóágyú lekötözése. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ellenzéki összefogás megjátssza a számukra egyetlen esélyt: menet közben mégsem cserélnek kapitányt, Márki-Zayjal mennek neki a választásoknak, de a lehető legnagyobb mértékben hatástalanított Márki-Zayjal. Nem engednek neki frakciót alapítani, körülpakolják kommunikátorokkal és szakemberekkel, és megpróbálják ezek mögé eldugni. A következő hetek legfőbb kérdése az lesz, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester beletörődik-e ebbe az új szerepbe, vagy föllázad és megpróbálja visszaszerezni az egyszer már birtokolt ellenzéki vezérszerepet.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kérdés az, hogy miért lázadna fel Márki-Zay Péter? Milyen okból, milyen politikai érdekből? Miért érné meg neki, hogy "lázadjon", vagy akár nyílt kenyértörésre vigye a dolgot? Ha lenne pártja, talán akkor a vélt népszerűségére alapozva megtehetné. De három hónappal a választások előtt egy új párt alapítása aligha menne. Másrészt, ez esetben rásütnék a bélyeget, hogy őmiatta nem lehet leváltani Orbánt. Persze, Márki visszavághatna azzal, hogy az ő detronizálása az előválasztás eredményének negligálása volt, tehát nem ő a hibás. Majd meglátjuk...

Mandiner!

Ez bizony megérne egy önálló cikket:

https://m.hvg.hu/itthon/202201..

NAGYON DURVA
És ezt a HVG (!!!!) irja!

Idézzük:

"Újságírói kérdéseket viszont csak és kizárólag a népszavazás témájában engedtek feltenni.

A kérdések sorát a közmédia nyitotta, erre Karácsony Gergely válaszolt mosolyogva. Mint mondta, közel 100 ezer aláírást gyűjtöttek, időben fogják befejezni a gyűjtést ahhoz, hogy ott legyen áprilisban a szavazólapokon a kérdés, ha ez nem így lesz, akkor az a Fidesz műve lesz. Az újságírók között nagy a kavarodás volt a kérdések elején, egyszerre próbáltak kérdezni sokan (többségében kormánypártiak), azonban nem kaptak sem választ, sem szót.

A hvg.hu rákérdezett a hetedik frakcióra, amit Márki-Zay vetett fel, azonban sajtófőnöke nem engedte válaszolni, mert szerinte ez nem tartozott a népszavazási témához. Lapunk újságírójától elvették a szót. Márki-Zay Péter végül válaszolt, kijelentette, hogy minden kérdésre szívesen válaszol, az M1-nek azt mondta, hogy Orbán Viktort várja nyílt vitára.

A sajtótájékoztató vége szinte káoszba fulladt, gyorsan le is zárták, több lap újságírója nem tudott kérdezni.

"Nagyon sok olyan lépés van, ami a kormányváltáshoz szükséges, vagy hasznos. Örülünk annak, hogy azt a javaslatomat elfogadták, hogy a lista első öt helyén az öt ellenzéki miniszterelnök-előválasztáson induló jelölt legyen. Én ezt egy hatalmas előrelépésnek érzem" - jelentette ki Márki-Zay, miután újságírónk a tájékoztató lezárása után utána szaladt. "Fontosnak érzem a romák képviseletét, a civilek képviseletét, a konzervatívok megjelenítését ebben a kampányban, mindenre meg fogjuk találni a megoldásokat, nyilván a hetedik frakció kérdése az a hat párt kezében van, nagyon örülnék, hogy ha elfogadnák" - tette hozzá. Márki-Zay kijelentette, hogy a döntés a hetedik frakcióról nem az ő kezében van, erről a hat ellenzéki pártnak kell teljes konszenzussal döntenie, azonban a folyamat még nem zárult le.  Márki-Zay a sajtótájékoztató után csak lapunk kérdésére válaszolt, a többi újságnak nem.

A sajtótájékoztató után Márki-Zay Pétert többen próbálták kérdezni, azonban válaszait a mögötte vonulók hangos "veled vagyunk, Péter!" skandálás szakította meg. Márki-Zay végül megállt, és azt mondta, nagyon szívesen válaszol a közmédia munkatársának kérdésére is, azonban azt kérte mindenkitől, hogy ne kövessék tovább."TÉNYLEG NINCSENEK MÁR SZAVAK...
És akkor tegyük mondjuk EZZEL kontrasztba Orbán Viktor vagy Gulyás Gergely több órás (!), ibtenzív kérdezz-felelekes sajtórájékoztatóit.
De a Zorbán a diktátor, meg a sajtószabadság megszüntetője, akit le kell váltani EZEKRE... ugye?

Én most a Bencsik által felvetett kérdésről, Márki-Zay e konstellációban lehetséges mozgásteréről írtam, s attól nem akarok eltérni.

Nem szeretem a parttalan vitákat, vitaelágazásokat, mert akkor az eredeti téma taglalása húzza a rövidebbet, s az időm is kevés.

Sztálin megbízta a jégcsákányost Trockíj elvtárs "megfigyelésére".

Sziauram!
Zászlórúd 5.300.000.000 forintért mehet?
https://ted.europa.eu/udl?uri=..:NOTICE:4303-2022:TEXT:HU:HTML&src=0

Nehéz eldönteni, mi fontos. Vannak, akik irritálnak, ezért nem tudom megállni, hogy ne kommentáljam őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés